4 morți la fabrica de lactate Ibănești. Ei au căzut în bazinul de decantare

luni, 24 iunie 2024, 10:10
2 MIN
 4 morți la fabrica de lactate Ibănești. Ei au căzut în bazinul de decantare

Patru persoane au murit duminică după ce a căzut într-un bazin de colectare a apelor uzate de la fabrică de lactate din Ibăneşti, județul Botoșani. Două dintre victime au decedat la faţa locului, una la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar cea de-a patra la Iaşi. Printre decedaţi se află şi administratorul societăţii.

Un al treilea bărbat care a căzut, duminică, în bazinul de decantare al unei fabrici de lactate din localitatea Ibăneşti a decedat, au confirmat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani pentru Agerpres.

Cea de-a treia victimă este administratorul societăţii, un bărbat de 57 de ani, care în primă etapă a răspuns manevrelor de resuscitare.

„Pacientul de 57 ani de sex masculin a fost prezentat în UPU în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevrele de resuscitare timp de 45 minute, dar fără răspuns cardiovascular şi respirator. Decesul a fost declarat la 16,30”, au transmis oficialii spitalului.

Bărbatul transportat în stare gravă, cu elicopterul, la Iaşi a decedat, a confirmat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoieşu, potrivit Agerpres.

Potrivit ISU Botoşani, cei patru bărbaţi au vârste cuprinse între 47 şi 56 de ani şi au căzut într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de caşcaval din localitatea Ibăneşti.

La faţa locului au intervenit cinci echipaje din cadrul Detaşamentului Dorohoi şi Botoşani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kit-uri de salvare din spaţii înguste, trei ambulanţe SMURD, dintre care şi cea de terapie intensivă mobilă, dar şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Victimele au fost scoase din bazin de către pompieri şi preluate de echipajele medicale aflate la faţa locului.

„Una dintre victime era conştientă şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au iniţiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Una dintre ele a răspuns manevrelor de resuscitare”, informează, la ora transmiterii acestei ştiri, ISU Botoşani.

La faţa locului a fost solicitat şi elicopterul SMURD Iaşi care aaterizat pe un teren viran de lângă fabrică.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii