4 noi agenți ai schimbării la ISJ Iași formați prin GRANTURILE SEE în anul școlar viitor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Comunicat de presă

4 noi agenți ai schimbării la ISJ Iași formați prin GRANTURILE SEE în anul școlar viitor

GALERIE
ISJ Iasi
  • ISJ Iasi
- +

Inspectoratul Școlar Județean Iași obține pentru a doua oară finanțare prin mecanismul Financiar SEE 2014-2021 – componenta ”Educație școlară”.

Acest mecanism financiar acoperă mai multe programe de finanţare, care au ca scop reducerea discrepanţelor sociale şi economice între ţările SEE şi consolidarea cooperării între statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și cele 15 țări beneficiare (Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria). Programul are 4 apeluri-pentru: mediul universitar, experți din mediul preuniversitar, VET și roma.
 
La apelul din 3 mai 2019 au candidat 18 instituții eligibile (ISJ, CCD și CJRAE), iar în urma competiției, printre cele 11 proiecte aprobate se înscrie și cel elaborat de ISJ Iași – ”ThE SchoolS neEd ageNts of ChangE!” (ESSENCE), ce are ca obiectiv construirea în școlile din jud Iași a echipelor care colaborează și învață împreună pentru a îmbunătăți calitatea educației. Realizarea obiectivului  va fi posibilă prin participarea a 4 inspectori școlari la cursul de formare ”Profesorul  - agent al schimbării” de la Oslo, în luna octombrie 2019 http://www.eea4edu.ro/rez-se-2018/.
 
Primul proiect de acest tip implementat de ISJ Iași- ”Citizenship, Human Rights, Inclusion and Leadership for Democratic Schools”, a vizat formarea a 9 inspectori școlari în Norvegia și Islanda în anul școlar 2018-2019, noile competenţe obţinute de participanți și exemplele de bună practică oferite fiind o garanție pentru creşterea calităţii educaţiei în şcolile din județ. (http://isjiasi.ro/index.php/proiecte-educationale/documente-specifice). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.