40 de candidaţi la locurile în Senatul Universităţii de Arte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Alegerile la UNAGR intră în linie dreaptă

40 de candidaţi la locurile în Senatul Universităţii de Arte

GALERIE
Universitatea de Arte
  • Universitatea de Arte
- +

Comisia Electorală de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ din Iaşi a definitivat toţi paşii necesari astfel încât comunitatea academică de la UNAGE îşi va desemna pe 3 februarie membrii în consiliile facultăţilor şi pe 6 februarie rectorul şi membrii Senatului. Conform metodologiei UNAGE, Senatul instituţiei are 32 de membri, 24 de cadre didactice şi 8 studenţi.

„Toţi membrii senatului universitar, fără excepţie, sunt stabiliţi prin vot universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice titulare, respectiv al tuturor studenţilor. Fiecare facultate va avea reprezentanţi în senatul universitar pe cote-părţi de reprezentare“, se precizează în metodologie. Astfel, Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice va avea 10 cadre didactice în Senat, Facultatea de Arte Vizuale şi Design va avea 9, iar Facultatea de Teatru - 4, iar un membru al Senatului este reprezentantul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic.

În total sunt 40 de persoane înscrise pentru cele 24 de locuri, regăsindu-se şi cadrele didactice cu cea mai mare notorietate din UNAGE. Interesant este că doar unul dintre candidaţii pentru funcţia de rector s-a înscris şi pentru o poziţie în Senat, mai exact conf.dr. Doru Albu, cel care a fost în trecut şi preşedintele Senatului, în timp ce celălalt candidat, prof.dr. Aurelian Bălăiţă, rămâne în cursă doar pentru poziţia de rector. Sunt 178 de votanţi înscrişi pe listele UNAGE, care vor vota pentru membrii Senatului, ai consiliilor facultăţilor şi pentru rector. Acesta din urmă, odată ales, îşi va desemna un număr de trei prorectori, la fel cum fiecare decan, după alegeri, va avea dreptul să îşi aleagă câte doi decani, mai puţin la Facultatea de Teatru, care nu va avea niciunul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.