anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

40 de lucruri pe care nu le ştiai despre Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi

GALERIE
Sigla univ asachifoto 1 Bibliotecafoto 2 Sound of Visionfoto 3 TPMI Milanofoto 4 Brad Arhitecturafoto 5 Casa PETfoto 6 Robot hexapodfoto 7 Test seismicfoto 8 LACMEDfoto 9 ENEREDfoto 10 campus
 • Sigla univ asachi
 • foto 1 Biblioteca
 • foto 2 Sound of Vision
 • foto 3 TPMI Milano
 • foto 4 Brad Arhitectura
 • foto 5 Casa PET
 • foto 6 Robot hexapod
 • foto 7 Test seismic
 • foto 8 LACMED
 • foto 9 ENERED
 • foto 10 campus
- +

Ştiai că Biblioteca Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) este considerată printre cele mai frumoase din lume? Sau că în campusul „Tudor Vladimirescu” se află cea mai mare bază sportivă din oraş, iar în cantina de aici studenţii şi personalul universităţii pot lua o masă completă cu mai puţin de 10 lei? Cu siguranţă sunt multe lucruri pe care nu le-ai aflat încă despre TUIAŞI, însă poţi descoperi măcar o parte urmărind lista de mai jos.

Ştiaţi că...?

1.    Biblioteca Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi este considerata printre cele mai frumoase din lume.


2.    Un grup de cercetători de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare lucrează la un sistem (ochelari şi vestă) care îi va ajuta pe nevăzători să se poată orienta neasistaţi în mediul înconjurător.3.    Studenţii TUIAŞI pot efectua stagii de practică plătită în cadrul prorectoratelor universităţii.

4.    În cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii se găseşte un Pendul Foucault.

5.     „Tudor Vladimirescu” este unul dintre cele mai mari campusuri studenţeşti din ţară şi găzduieşte anual 8.000 de studenţi.

6.    Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial a fost singura organizaţie din România care a participat la Expoziţia de Textile şi Maşinării Textile de la Milano din 2015, cel mai mare târg în domeniu.7.    Peste 75% din absolvenţii TUIAŞI se angajează în domeniu după terminarea studiilor.

8.    În fiecare an, de Crăciun, pe holurile Facultăţii de Arhitectură apare câte un brad realizat de către studenţii facultăţii din diverse materiale şi obiecte geometrice.9.    TUIAŞI a contribuit la ridicarea Complexului Palas din Iaşi.

10.    Un grup de cercetători de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare dezvoltă un terapeut virtual pentru recuperarea neuromotorie a pacienţilor care au suferit un accident grav.

11.    TUIAŞI este universitatea cu cea mai veche tradiţie în inginerie din ţară.

12.    Cea mai mare Expoziţie anuală de Invenţii şi Proiecte Inovative din Estul Europei - EuroInvent - are nucleul la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor.

13.    La TUIAŞI poţi participa anual la cursuri gratuite de limba engleză prin programul BREDEX.

14.    Anul trecut, 24 de studenţi de la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial au fost la o vizită de studiu la trei mari companii din Bari, Italia.

15.    În urma acţiunilor anuale de ecologizare, studenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi realizează case şi maşini din PET-urile strânse.16.    Studenţii de la Facultatea de Mecanică au realizat primul roadster românesc şi au readus la viaţă vechiul ARO într-o maşină de teren modernă.

17.    T17 din „Tudor” este printre căminele cu cea mai mare capacitate din sud-estul Europei (1096 de locuri).

18.    În dotarea Facultatăţii de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului se află un Laser scaner terestru, static şi mobil, ce poate măsura cu precizie ridicată mii de puncte pe secundă până la o distanţă de doi kilometri, dar şi o dronă cu cameră foto-video şi multispectrală pentru diverse aplicaţii.

19.    La cantina TUIAŞI poţi lua un prânz complet cu mai puţin de 10 lei.

20.    La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor sunt realizaţi roboţi-hexapod cu materiale metalice inteligente cu memoria formei.21.    Studenţii TUIAŞI pot petrece vacanţe de vară în destinaţii turistice româneşti şi europene.

22.    La Facultatea de Construcţii şi Instalaţii există singura platformă seismică din România, cu o capacitate de 16 tone, unde se fac încercări experimentale pe modele de clădiri la acţiunea cutremurelor.

23.    TUIAŞI are cea mai mare bază sportivă din Iaşi.

24.    În cadrul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului funcţionează singurul laborator universitar care oferă servicii complete de monitorizare şi control a poluării mediului - LACMED.


25.    La Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată există din 2015 primul laborator din ţară care dispune de un model fizic de sistem energetic.26.    TUIAŞI se află pe locul al doilea în topul universităţilor româneşti de profil tehnic din România şi pe locul al şaselea în topul general al universităţilor din România.

27.    La Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului se află un laborator de optimizare a biogazului pentru utilizarea energetică, unicat în Europa.

28.    Studenţii TUIAŞI pot pleca să studieze în programe internaţionale în 45 de ţări din întreaga lume.

29.    Peste 600 de elevi şi profesori pasionaţi de chimie participă anual la Concursul „Cristofor Simionescu”, organizat de Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului.

30.    Facultatea de Mecanică are o sală anecoidă (lipsită de ecou) pentru cercetări ştiinţifice, care anulează toate zgomotele.

31.    Noul director al Continental Iaşi este absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată de la TUIAŞI.

32.    TUIAŞI are o platformă unică în ţară pentru cercetări ştiinţifice în domeniul energiei eficiente şi durabilă.

33.    Studenţii Facultăţii de Textile-Pielărie şi Management Industrial, în competiţie cu studenţi de la facultăţi cu profil artistic, au câştigat marele premiu la concursurile YKK, lider mondial în producţia de accesorii pentru confecţii.

34.    La TUIAŞI, profesorii şi studenţii depun în mod constant cereri de brevet de invenţie.

35.    Studenţii de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei fac practică inclusiv în studiourile TVR Bucureşti, unde realizează emisiuni, reportaje şi interviuri şi prelucrează imagini şi sunet cu echipamentele de acolo.

36.    Sunt 13 organizaţii studenţeşti la nivelul universităţii, fiecare cu propria personalitate şi cu proiecte originale şi distractive.

37.    Studenţii de la Facultatea de Arhitectură vor redesena Campusul „Tudor Vladimirescu”, spaţiile verzi şi totemurile care anunţă căminele.38.    La Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial se ţin cursuri de aerodinamica şi proiectarea turbinelor eoliene şi este în curs de realizare un tunel aerodinamic destinat încercării experimentale a turbinelor eoliene.

39.    TUIAŞI are 23 de centre de cercetare ştiinţifică.

40.    Ca absolvent al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, ai şansa să te angajezi la firme precum Orange, Vodafone, Fujitsu sau Continental.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gazoductul Nord Stream 2 şi securitatea Europei

Alexandru LĂZESCU

Gazoductul Nord Stream 2 şi securitatea Europei

Pentru Germania gazoductul şi relaţiile cu Rusia par să aibă prioritate în faţa intereselor de securitate ale Europei de Est şi legăturilor transatlantice.

Filmuletul zilei

opinii

Pe faţă şi pe dos

Nichita DANILOV

Pe faţă şi pe dos

Dincolo de ieşirea în aparenţă viscerală şi acuzaţiile halucinante ale preşedintelui Iohannis la adresa PSD-ului, ghicim un calcul politic rece. Atacând PSD-ul, dar şi UDMR-ul, preşedintele Iohannis a făcut o mişcare neaşteptată pe tabla de şah a spectrului politic românesc.

Patru pastile de vară covidată

Michael ASTNER

Patru pastile de vară covidată

Of de feisbuchist răzvrătit

Cum e posibil un stat minimal? (1)

Sorin CUCERAI

Cum e posibil un stat minimal? (1)

Fiindcă suntem deja în august şi ca să mai uităm de pandemie, le propun cititorilor mei un joc intelectual: cum ar fi posibil un stat minimal? Nu pentru că aş milita în favoarea unui astfel de stat, ci mai degrabă ca un joc cu mărgelele de sticlă.

pulspulspuls

Hopaa: ce avem noi aicea?

PULS

Hopaa: ce avem noi aicea?

Iacătă, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe, ce a putut surprinde pe una din străduţele lăturalnice din zona domiţilului, alaltăseară, în timpul preumblărilor de după cină recomandate de medic pentru digestie, amicul nostru Archibald Tănase! 

Caricatura zilei

LetsKanya

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.