400 de cadre medicale vor participa la o conferinţă pe teme de urgenţe pediatrice la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

400 de cadre medicale vor participa la o conferinţă pe teme de urgenţe pediatrice la Iaşi

GALERIE
pediatru
  • pediatru
- +

Zilele următoare, la Iaşi, sunt aşteptaţi peste 400 de medici primari, specialişti, rezidenţi, asistenţi medicali şi asistenţi sociali din toată  ţara, dar şi din Republica Moldova, pentru a participa la prima ediţie a Conferinţei Naţionale cu participare internaţională I-PEM 2018 (Iasi-Pediatrics Emergency Medicine).

Evenimentul care va avea loc de joi, 6 septembrie, până sâmbătă, 8 septembrie, la Hotel Internaţional este organizat cu ocazia împlinirii a 18 ani de existenţă pe care Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi îi va împlini anul acesta.

„Sesiunile plenare vor aborda teme din urgenţele pediatrice la cel mai înalt nivel, stabilite în baza experienţei practice dobândite în cei 18 ani de existenţă pe care Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Maria» îi împlineşte anul acesta pe 8 septembrie“, a precizat şef lucr. dr. Tamara Solange Roşu, preşedinte IPEM şi medic-şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

În prima zi, pe 6 septembrie vor fi susţinute trei cursuri pre-conferinţă, „Resuscitarea cardiorespiratorie la sugar, copil, adolescent: BLS (Basic Life Support)“, „Abordul vascular intraosos“, susţinute de şef lucr. dr. Tamara Solange Roşu, precum şi „Managementul politraumei la copil“, susţinut de profesorul Gabriel Ionescu.

Vineri, 7 septembrie, este ziua dedicată prezentărilor ştiinţifice, care vor fi susţinute de medici, asistenţi medicali şi sociali ai spitalului, în două săli diferite ale hotelului. Temele abordate vor face referire la „etica în urgenţele pediatrice“, „traumatologie pediatrică“, „managementul durerii acute“, „urgenţe majore“.

Ziua de sâmbătă va continua cu prezentări, una dintrele ele fiind „Patologia medico-legală în urgenţele pediatrice“, unde sunt aşteptaţi să participe specialişti de la Institutul de Medicină Legală Iaşi. (Mădălina OLARIU)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.