400 de militari au fost paraşutaţi într-un mare eveniment de pregătire
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

400 de militari au fost paraşutaţi într-un mare eveniment de pregătire

GALERIE
militari parasutati
  • militari parasutati
- +

Baza Aeriană de la Boboc a fost, luni, gazda unei secvenţe a exerciţiului multinational Swift Response 21, parte a exerciţiului Defender Europe 21.400 de militari au fost paraşutaţi, în cel mai mare eveniment de pregătire de la debutul pandemiei de coronavirus.

În cadrul exerciţiului multinaţional coordonat de către Divizia 82 Aeropurtată americană cu scopul de a demonstra capacitatea strategică de reacţie, interoperabilitatea şi determinarea de a sprijini Alianţa Nord-Atlantică, peste 1.000 de militari americani, polonezi, olandezi, germani şi români vor fi paraşutaţi în cadrul Bazei Aeriene de la Boboc, cu scopul de a o recuceri din mâinile adversarilor.

Exerciţiul reprezintă cea mai complexă activitate de instruire de la declanşarea pandemiei Covid-19.

Luni după-amiază, în prima secvenţă a exerviţiului, au fost paraşutaţi în Baza Aeriană de la Boboc primii 400 de militari.

”Doresc să transmit bun venit tuturor paraşutiştilor care participă la exerciţiu în România, un stat NATO cu rol semnificativ în asigurarea securităţii regionale europene şi euroatlantice. Rezultatul din poligonul de instrucţie al bravilor militari americani, germani, olandezi, polonezi şi români este un exemplu al realizării interoperabilităţii structurilor aeropurtate aliate. Totodată, este o dovadă a capacităţii operaţionale strategice aliate (…) Acest exerciţiu urmăreşte creşterea capacităţii operaţionale şi a interoperabilităţii, este asociat cu exerciţiul NATO STATE FAST DEFENDER 21 care se focalizează pe consolidarea posturii de descurajare şi apărare a spaţiului euroatlantic. Ambele exerciţii au importante faze operaţionale care se desfăşoară acum. Armata României demonstrează faptul că este în măsură să şi îndeplinească misiunea de apărare a ţării precum şi la obligaţiile de securitate asumate în cadrul NATO şi UE şi în cadrul parteneriatelor strategice. În actualul context de securitate consolidarea cooperării Nord-Atlantice este tot mai necesară şi justificată", a declarat general-locotenent Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării.

La rândul său, generalul American Joe Jearrard, locţiitorul comandantului forţelor terestre ale SUA în Europa, a mulţumit tuturor forţelor aliate şi declarat astfel de exerciţii validează capacitatea forţelor aliate NATO de a reacţiona în situaţiile de criză.

”Astăzi, asistăm la importanţa strategică a unei forţe globale de răspuns, pe măsură ce acestea efectuează operaţiuni aeriene ca parte a exerciţiului. Un răspuns rapid, este cu adevărat un exerciţiu multinaţional, sisteme de întindere şi proceduri între parteneri şi aliaţi pentru a testa mai multe capabilităţi de domeniu. Obiectivele acestui exerciţiu integrează operaţiunile armatei, aeriene şi terestre cu sprijinul aerian comun şi operaţiunile speciale împotriva unei forţe inamice opuse clasei mondiale. Aceste demonstraţii validează capacitatea Comandamentului European al SUA de a trimite forţe de mare disponibilitate într-o zonă desemnată în timp ce avansează interoperabilitatea aeriană între aliaţii NATO. Mulţumim aliaţilor noştri din România pentru găzduirea unor astfel de exerciţii vitale şi aliaţilor şi partenerilor noştri din toată Europa pentru colaborarea şi cooperarea lor continuă. Suntem cu adevărat mai puternici împreună", a spus generalul Joe Jerrard, locţiitorul comandantului forţelor terestre ale SUA în Europa.

Aflați amănunte de pe news.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.