4000 de oameni contra lui Chirica&Tudorel. Colegiul Pedagogic demontează acuzele Primăriei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

4000 de oameni contra lui Chirica&Tudorel. Colegiul Pedagogic demontează acuzele Primăriei

GALERIE
cladire colegiu pedagogic
  • cladire colegiu pedagogic
- +

De câteva zile, se strâng semnături pentru ca să nu fie cedat un corp de clădire al Şcolii Normale către Universitatea „Al. I.Cuza“. Ieri, petiţia online era semnată de 4.000 de oameni.

Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ Iaşi continuă lupta cu Primăria Municipiului Iaşi care doreşte să cedeze una dintre clădirile insituţiei de învăţământ, pe o perioadă de trei ani, Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, în mediul online, una dintre absolventele Colegiului realizând o petiţie şi o strângere de semnături împotriva acestui demers. În cursul zilei de ieri, petiţia online strânsese deja aproximativ 4.000 de semnături, directorul Colegiului Pedagogic menţionând că au susţinerea întregului personal al şcolii, al părinţilor, elevilor şi al absolvenţilor şcolii. Totodată, prof. dr. Irina Cosovanu, directorul Colegiului „Vasile Lupu“, a demontat pentru „Ziarul de Iaşi“ toate scuzele găsite de primarul Mihai Chirica atunci când şi-a motivat decizia de a da un corp de clădire către UAIC.

O absolventă a Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, Victoria-Gabriela Ursu, absolventă a promoţiei 2016-2020, a realizat o petiţie online în speranţa că Primăria Municipiului Iaşi nu va înstrăina, chiar şi pe o perioadă de doar trei ani, un corp de clădire către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Acţiunea online, intitulată „Petiţie online în vederea salvării patrimoniului naţional Colegiul Pedagogic «Vasile Lupu» Iaşi“, face apel „la miile de elevi şi absolvenţi“ cerând totodată finanţare pentru renovarea clădirii.

Directorul unităţii de învăţământ, prof. dr. Irina Cosovanu, menţionează că există deja o hotărâre a Consiliului de administraţie al şcolii care dă o destinaţie acelui corp de clădire. Mai exact, se intenţionează  realizarea de cursuri pentru clasele primare, existând în acest moment un proiect de renovare al spaţiului, costul total ridicându-se la aproximativ 280.000 de euro.

„Noi nu renunţăm la acea clădire şi nimeni din Consiliul de administraţie al şcolii nu-şi doreşte acest lucru. Noi vom face tot posibilul să renovăm spaţiul, iar dacă nu se găsesc bani de la buget pentru acest lucru noi suntem determinaţi să începem o strângere de fonduri publică. Avem absolvenţi care şi-au manifestat dorinţa să ne ajute“, a precizat Irina Cosovanu.

Cadrul didactic menţionează că au susţinerea organizaţiei de părinţi, aceştia urmând să iasă public împotriva deciziei Primăriei.

Scuzele găsite de Primăria Iaşi, „nod în papură“

Directorul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi subliniază că toate scuzele găsite de Primăria Iaşi pentru a lua acel corp de clădire nu sunt decât „nod în papură“. Cadrul didactic le demontează pe rând şi arată că nu sunt decât scuze pentru a „masca alte interese“.

Astfel, prima „scuză“ găsită de Primăria Iaşi, cea în care menţionează că „spaţiile didactice şi dependinţele pline de mizerie, pereţi degradaţi ca urmare a faptului că burlanele erau înfundate de frunze“ nu stă în picioare deoarece, conform declaraţiei directorului, a realizat o cerere către Primărie tocmai pentru a fi rezolvată această problemă.

„Noi am cerut la Primărie pentru ca frunzele să fie curăţate din burlane. A venit o maşină, dar nu a făcut decât să se învârtă de câteva ori şi apoi au plecat cei care au venit, cu scuza că nu au suficient spaţiu pentru a interveni“, afirmă Irina Cosovanu. 

O altă menţiune a Primăriei Iaşi este aceea că existau „autoturisme proprietate privată parcate în curtea unităţii“, autoturisme de care spune directorul sunt de fapt ale personalului şi era vorba doar de trei sau patru autoturisme.

„Delapidarea de fonduri“, făcută de fapt în urma dispoziţiilor din Primărie

Una dintre cele mai grave acuzaţii făcute de Primăria Iaşi vizează achiziţionarea a 700 de pupitre individuale pentru elevi, achiziţie care s-a făcut din bani puşi la dispoziţie de Consiliul Local în 2020 pentru dotarea căminului proaspăt reabilitat.

Directorul Colegiului Pedagogic povesteşte însă că această achiziţie s-a făcut în urma unei vizite înainte de începerea anului şcolar a reprezentanţilor Primăriei Iaşi, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Reamintim că în acea perioadă nu se punea în discuţie realizarea de cursuri, ci la nivelul clasei, cu distanţare între elevi.

„A venit în toamnă domnul Dumitru Tomorug, cu domnul Gabriel Harabagiu, cu reprezentanţi de la Inspectorat, de la DSP Iaşi, au văzut că noi avem pupitrele duble şi nu se putea face distanţarea între elevi. Atunci nu se vorbea de ore online, ci să înveţe toţi şi să-i distanţăm. Şi ne-au zis că ne trebuie pupitre individuale. Şi atunci, domnul Harabagiu ne-a spus să folosim banii pentru dotarea căminului, pentru că oricum nu e gata, şi este martor toată lumea, şi să folosim banii pentru pupitre individuale. Iar cei de la DSP au sărit să îl susţină şi au zis să luăm şi scaune că noi le aveam tapiţate cu material textil şi nu puteau fi dezinfectate“, a explicat Irina Cosovanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.