4000 de oameni contra lui Chirica&Tudorel. Colegiul Pedagogic demontează acuzele Primăriei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

4000 de oameni contra lui Chirica&Tudorel. Colegiul Pedagogic demontează acuzele Primăriei

GALERIE
cladire colegiu pedagogic
  • cladire colegiu pedagogic
- +

De câteva zile, se strâng semnături pentru ca să nu fie cedat un corp de clădire al Şcolii Normale către Universitatea „Al. I.Cuza“. Ieri, petiţia online era semnată de 4.000 de oameni.

Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ Iaşi continuă lupta cu Primăria Municipiului Iaşi care doreşte să cedeze una dintre clădirile insituţiei de învăţământ, pe o perioadă de trei ani, Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, în mediul online, una dintre absolventele Colegiului realizând o petiţie şi o strângere de semnături împotriva acestui demers. În cursul zilei de ieri, petiţia online strânsese deja aproximativ 4.000 de semnături, directorul Colegiului Pedagogic menţionând că au susţinerea întregului personal al şcolii, al părinţilor, elevilor şi al absolvenţilor şcolii. Totodată, prof. dr. Irina Cosovanu, directorul Colegiului „Vasile Lupu“, a demontat pentru „Ziarul de Iaşi“ toate scuzele găsite de primarul Mihai Chirica atunci când şi-a motivat decizia de a da un corp de clădire către UAIC.

O absolventă a Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, Victoria-Gabriela Ursu, absolventă a promoţiei 2016-2020, a realizat o petiţie online în speranţa că Primăria Municipiului Iaşi nu va înstrăina, chiar şi pe o perioadă de doar trei ani, un corp de clădire către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Acţiunea online, intitulată „Petiţie online în vederea salvării patrimoniului naţional Colegiul Pedagogic «Vasile Lupu» Iaşi“, face apel „la miile de elevi şi absolvenţi“ cerând totodată finanţare pentru renovarea clădirii.

Directorul unităţii de învăţământ, prof. dr. Irina Cosovanu, menţionează că există deja o hotărâre a Consiliului de administraţie al şcolii care dă o destinaţie acelui corp de clădire. Mai exact, se intenţionează  realizarea de cursuri pentru clasele primare, existând în acest moment un proiect de renovare al spaţiului, costul total ridicându-se la aproximativ 280.000 de euro.

„Noi nu renunţăm la acea clădire şi nimeni din Consiliul de administraţie al şcolii nu-şi doreşte acest lucru. Noi vom face tot posibilul să renovăm spaţiul, iar dacă nu se găsesc bani de la buget pentru acest lucru noi suntem determinaţi să începem o strângere de fonduri publică. Avem absolvenţi care şi-au manifestat dorinţa să ne ajute“, a precizat Irina Cosovanu.

Cadrul didactic menţionează că au susţinerea organizaţiei de părinţi, aceştia urmând să iasă public împotriva deciziei Primăriei.

Scuzele găsite de Primăria Iaşi, „nod în papură“

Directorul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi subliniază că toate scuzele găsite de Primăria Iaşi pentru a lua acel corp de clădire nu sunt decât „nod în papură“. Cadrul didactic le demontează pe rând şi arată că nu sunt decât scuze pentru a „masca alte interese“.

Astfel, prima „scuză“ găsită de Primăria Iaşi, cea în care menţionează că „spaţiile didactice şi dependinţele pline de mizerie, pereţi degradaţi ca urmare a faptului că burlanele erau înfundate de frunze“ nu stă în picioare deoarece, conform declaraţiei directorului, a realizat o cerere către Primărie tocmai pentru a fi rezolvată această problemă.

„Noi am cerut la Primărie pentru ca frunzele să fie curăţate din burlane. A venit o maşină, dar nu a făcut decât să se învârtă de câteva ori şi apoi au plecat cei care au venit, cu scuza că nu au suficient spaţiu pentru a interveni“, afirmă Irina Cosovanu. 

O altă menţiune a Primăriei Iaşi este aceea că existau „autoturisme proprietate privată parcate în curtea unităţii“, autoturisme de care spune directorul sunt de fapt ale personalului şi era vorba doar de trei sau patru autoturisme.

„Delapidarea de fonduri“, făcută de fapt în urma dispoziţiilor din Primărie

Una dintre cele mai grave acuzaţii făcute de Primăria Iaşi vizează achiziţionarea a 700 de pupitre individuale pentru elevi, achiziţie care s-a făcut din bani puşi la dispoziţie de Consiliul Local în 2020 pentru dotarea căminului proaspăt reabilitat.

Directorul Colegiului Pedagogic povesteşte însă că această achiziţie s-a făcut în urma unei vizite înainte de începerea anului şcolar a reprezentanţilor Primăriei Iaşi, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Reamintim că în acea perioadă nu se punea în discuţie realizarea de cursuri, ci la nivelul clasei, cu distanţare între elevi.

„A venit în toamnă domnul Dumitru Tomorug, cu domnul Gabriel Harabagiu, cu reprezentanţi de la Inspectorat, de la DSP Iaşi, au văzut că noi avem pupitrele duble şi nu se putea face distanţarea între elevi. Atunci nu se vorbea de ore online, ci să înveţe toţi şi să-i distanţăm. Şi ne-au zis că ne trebuie pupitre individuale. Şi atunci, domnul Harabagiu ne-a spus să folosim banii pentru dotarea căminului, pentru că oricum nu e gata, şi este martor toată lumea, şi să folosim banii pentru pupitre individuale. Iar cei de la DSP au sărit să îl susţină şi au zis să luăm şi scaune că noi le aveam tapiţate cu material textil şi nu puteau fi dezinfectate“, a explicat Irina Cosovanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.