anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESA

4032 de candidaţi din Iaşi au obţinut note de trecere la examenul de Bacalaureat 2022

GALERIE
bacalaureat(1)_rezultate_2022
 • bacalaureat(1)_rezultate_2022
- +

Ministerul Educaţiei a publicat astăzi, 27 iunie, pe site-ul dedicat (http://bacalaureat.edu.ro/), rezultatele obţinute de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

Rezultatele au fost afişate atât pe pagina web menţionată anterior, cât şi în centrele de examen, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor, în concordanţă cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR).

La nivelul judeţului Iaşi, rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii) este de 81,67%, în creştere faţă de sesiunea iunie-iulie 2021 (77,96%) şi peste media naţională (73,3%). Acest procent de promovabilitate situează judeţul Iaşi pe locul II în ierarhia naţională. Pentru promoţia curentă, rata de promovare este 85,42% (81,02% - sesiunea iunie-iulie 2021), iar pentru promoţiile anterioare – 34,07% (30,02% - sesiunea iunie-iulie 2021).

Au promovat 4032 de candidaţi, dintr-un total de 4937 de candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 3909 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 123 de candidaţi din promoţiile anterioare.

9 candidaţi au obţinut media 10 (8 din această sesiune şi 1 din sesiunea specială destinată elevilor olimpici), judeţul Iaşi plasându-se în acest clasament pe poziţia a III-a pe ţară. Elevii care au obţinut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi şi Liceul Teoretic „Miron Costin” Paşcani.

Pe discipline de examen, situaţia candidaţilor cu note de 10 este următoarea:

•         59 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română;

•         292 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 207 / Istorie - 85)

•         316 au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluţionarea contestaţiilor vor fi anunţate vineri, 1 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.