450 de elevi vor participa timp de o lună într-un proiect antreprenorial
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

450 de elevi vor participa timp de o lună într-un proiect antreprenorial

GALERIE
alecsandri
  • alecsandri
- +

Peste 450 de elevi din clasele IX-XI vor beneficia de sprijinul a 16 companii din diferite arii de activitate, precum IT, servicii educaţionale, juridice, medicale, jurnalism, marketing sau consultanţă, firmele urmând ca, în perioada 9 mai - 16 iunie, să devină „părinţi comunitari“ ai acestor elevi.

Deschiderea proiectului antreprenorial „Construim oraşul în curtea şcolii“, aflat la cea de-a VI-a ediţie, va avea loc azi, de la ora 13.00, în sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“ Iaşi.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi şi Fundaţia „Alături de Voi“ România.

„Ideea de la care a plecat acest proiect de orientare-învăţare a fost de a crea un context pentru interacţiune între comunitatea de afaceri şi cea şcolară, un spaţiu în care să se activeze conduita antreprenorială a elevilor noştri şi care să încurajeze dezvoltarea unor competenţe esenţiale ce vor facilita adaptarea la schimbările economice şi societale şi, implicit, inserţia lor pe piaţa muncii. Ne bucurăm că la fiecare ediţie ni se alătură noi reprezentanţi ai sectorului de business şi că, în acest fel, ne putem duce mai departe misiunea pe care ne-am asumat-o în urmă cu şase ani şi anume de a sprijini procesul de tranziţie de la şcoală la viaţa activă a elevilor noştri“, a declarat profesorul Gheorghiţă Nistor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“ Iaşi.

Proiectul are drept scop ca, în fiecare an, să reunească, într-un parteneriat, companii şi structuri organizaţionale cu ajutorul căruia elevii să perceapă antreprenoriatul ca soluţie practică şi viabilă de carieră.

Până pe 6 iunie, cei 450 de elevi vor participa la activităţi de educaţie non-formală prin intermediul cărora se doreşte împărtăşirea de competenţe necesare în carieră. Fiecare clasă va beneficia de sprijinul a cel puţin o companie.

La evenimentul de astăzi vor participa Bogdan Călinescu, Directorul Institutului de Cercetări Economice şi Fiscale Paris şi fondatorul Asociaţiei Antreprenor Junior, profesorul universitar doctor Gabriel Mursa, Directorul Institutului Friedrich von Hayek România şi profesorul universitar doctor Bogdan Glăvan, antreprenor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.