anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

5.920 de ieşeni au primit în iulie venit minim garantat în valoare de 1,57 milioane lei

GALERIE
venit minim garantat
 • venit minim garantat
- +

Judeţul Iaşi avea în luna iulie a acestui an 5.920 de oameni care primeau ajutor social (venit minim garantat), pentru care statul român a plătit în total 1,57 milioane lei, arată ultimul raport publicat de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, consultat de „Ziarul de Iaşi”. Suma medie de persoană s-a ridicat la 266,25 lei. 

Ajutorul social este reglementat prin legea 416/2001 şi are la bază principiul solidarităţii sociale. Astfel, statul completează veniturile persoanelor care se află într-o situaţie economică dificilă şi nu au venitul necesar unui trai în condiţii optime. Faţă de perioada similară a anului trecut, numărul ieşenilor care au primit ajutor social a crescut cu 136 de persoane anul acesta.

România avea în cea de-a şaptea lună din an 159.045 de beneficiari ai ajutorului social, cei mai mulţi dintre ei în judeţul Dolj, mai exact 10.046 de oameni. Bacăul a întrecut Teleormanul (cunoscut ca judeţul cu cel mai mare procent de asistaţi sociali din ţară), fiind înregistraţi 8.914 beneficiari, urmat de Buzău – 7.916 beneficiari. În Teleorman au primit ajutor social 7.319 de persoane în luna iulie, în Vaslui – 7.302, iar în Galaţi – 7.189.

Bucureştiul are cei mai puţini beneficiari ai venitului minim garantat – 227 de persoane. Suma medie de persoană la nivel naţional s-a ridicat la 258,40 lei. Statul a plătit cu beneficiarii înregistraţi în luna iulie a acestui an o sumă totală de circa 41 milioane de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X