Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

5 lucruri pe care mainile tale le spun despre tine

GALERIE
palme
  • palme
- +

Degetele sunt elemente importante ale corpului, fara ele ti-ar fi foarte greu sa indeplinesti sarcini simple precum scrierea unui sms pentru un prieten, sa tai legume, sa scrii la computer, sa tii in mana lucruri etc. In plus, degetele si mainile, in general, pot dezvalui o multime de lucruri in legatura cu starea ta de sanatate.

Iata 5 lucruri pe care le poti afla doar privind mainile, degetele si palmele.

1. Palme cu pete rosii

Daca palmele tale se inrosesc si raman astfel pentru o perioada mai lunga de timp inseamna ca te-ai putea confrunta cu un eriterm palmar, care ar putea un semn al bolilor de ficat.

Poate indica un ficat gras, insa in cazul unei femei insarcinate  inrosirea palmelor este normala de vreme ce creste fluxul sangvin. Totusi, mergi la doctorul de familie daca palmele tale sunt rosii.

2. Degete umflate

Daca observi ca ti s-au umflat degetele si daca inelele au devenit dintr-o data mai mici atunci s-ar putea sa suferi de hipotiroidism, adica glanda tiroida nu produce suficienti hormoni.

Acestia sunt cei care regleaza metabolismul corpului si, prin urmare, il ajuta sa functioneze corespunzator. Programeaza-te la doctor daca degetele tale continua sa fie umflate.

3. Dezvoltarea unor noduli la incheieturilor degetelor

Acesti noduli  te impiedica sa-ti folosesti mana intr-un mod corespunzator si dau impresia ca oasele degetelor s-au deformat ceea ce indica aparitia osteoartritei.

Este denumita boala articulara degenerativa sau osteoartroza si reprezinta cea mai frecventa forma de artrita. Este cauza principala a durerii si invaliditatii in randul adultilor in varsta.

Nu exista un tratament curativ pentru osteoartrita, tratamentul fiind util doar in ameliorarea simptomelor.

 4. Lungimea degetelor

Lungimea degetelor poate spune multe despre afectiunea cu care te confrunti. Potrivit unui studiu publicat in 2008 in revista americanta „Artrita si reumatism”, femeile care aveau inelarul mai lung decat indexul sunt cele mai predispuse sa dezvolte osteoartrite.

In acelasi timp, un index lung din cale afara indica predispozitie la dezvoltarea cancerului la sani, la femei, in vreme ce la barbati dezvaluie un risc mai scazut de a se confrunta cu un cancer la prostata.

5. Forma si marimea amprentelor

Amprentele mari si rotunde sau ingrosate la capete vorbesc despre probleme de sanatate la inima si/sau plamani. Nivelul oxigenului din corp poate scadea in cazul in care sistemul circulator nu functioneaza corespunzator. Acest lucru duce la ingrosarea amprentelor ceea ce inseamna ca trebuie sa mergi la doctorul de familie pentru un consult.
 

sfatulparintilor.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri