anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 25.09.2022

Advertorial

5 milioane

GALERIE
Traian Dobre
 • Traian Dobre
- +

După duşul rece primit anul trecut la alegeri de către actualii guvernanţi, aceştia şi-au adus aminte că sunt social-democraţi şi prin urmare îi reprezintă pe cei mulţi şi necăjiţi. Nu ştiu dacă au aflat, au constatat sau au fost informaţi, cert este că impresionanta cifră de 5 milioane de români aflaţi la limita subzistenţei, vezi Doamne, i-a pus pe gânduri. Prin urmare, Guvernul vrea să scadă cu 400.000 numărul persoanelor sărace din România, dar – atenţie! – până în 2020.
   
Proiectul Strategiei naţionale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei arată că unul din cinci români se confruntă cu sărăcia determinată de venitul insuficient. De parcă i-a oprit cineva să creeze promisul million de locuri de muncă, bine plătite. Mai apoi, spune proiectul, o mare parte din sărăcia bazată pe venit este persistentă, trei sferturi dintre persoanele sărace aflându-se în această situaţie de cel puţin trei ani. Deci, cam de când sunt dumnealor la guvernare. De asemenea, o treime din populaţie nu-şi poate permite să achiziţioneze articolele necesare pentru a duce un trai decent. Potrivit aceluiaşi document, încă mai există copii care nu au mers niciodată la şcoală. Cifra se apropie de 300.000. Dealtfel şi procentul tinerilor fără o educaţie adecvată este îngrijorător de ridicat.

 Proiectul de strategie mai arată că multe persoane sunt în continuare inactive sau neangajate cu forme legale şi au şanse mici de a capăta acces corespunzător la piaţa muncii. Statisticile spun că aceste «multe persoane» se apropie de cifra de 3 milioane. Mai aflăm din acest proiect că există inegalităţi în ceea ce priveşte acoperirea cu servicii medicale de bază, mai aflăm că Guvernul îşi va îndrepta atenţia şi spre copiii aflaţi în situaţii dificile, spre persoanele cu dizabilităţi şi spre persoanele vârstnice singure.

Spune Executivul că priorităţile principale sunt dezvoltarea unui instrument pentru a identifica satele sărace şi comunităţile marginalizate. Şi mai spune că intervenţiile vor fi orientate cu precizie spre zonele cele mai nevoiaşe, ca dealtfel şi investiţiile publice  pentru aceste comunităţi, inclusiv din fonduri UE. Aşadar, mai creem un instrument să constate şi să verifice ceea ce nu au făcut alte instrumente. Stă la mintea cocoşului cum ar trebui Guvernul să intervină în viaţa noastră. Să nu ne mai subjuge cu taxe şi impozite aberante, să lase întreprinzătorul să respire, pentru a crea locuri de muncă în detrimentul celor la negru şi atunci vor fi şi bani la buget.

Şi ca un făcut, parcă au auzit că nu mai vrem taxe şi impozite abracadabrante. Aşa că dumnealui, Executivul, ne-a dat o veste bombă: scade TVA, scade cota unică, scad contribuţiile sociale, scad accizele. Numai că toate aceste scăderi se vor rezolva în timp. Probabil când nu vor mai fi dumnealor la guvernare.

Ing.dr.ec Traian Dobre

  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Povestea vorbei de antrenor

Nicolae GRECU

Povestea vorbei de antrenor

Înţelepciunea populară ilustrată în fotbalul nostru cel de toate zilele.

opinii

Domnule președinte Iohannis, stopați falimentarea învățământului public românesc!

Eugen MUNTEANU

Domnule președinte Iohannis, stopați falimentarea învățământului public românesc!

Textul de mai jos reprezintă o scrisoare deschisă adresată domnului Klaus Iohannis, președintele României, care este îndemnat să respingă proiectul de reformă a învățământului.

Cauzele „Marii Îmbogățiri” a Europei occidentale moderne (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cauzele „Marii Îmbogățiri” a Europei occidentale moderne (I)

Cum dăm afară elefantul care a pătruns neinvitat în casele noastre

Dan CONSTANTIN

Cum dăm afară elefantul care a pătruns neinvitat în casele noastre

Facturile mari la energie nu creează decât frustrări în rândul populaţiei, fustrări care în viitor şi nu unul tocmai îndepărtat se pot transforma în revolte şi haos cu toate consecinţele nefaste ce ţin de aceste mişcări necontrolate.

pulspulspuls

Barosani ieşeni dependenţi de păcănenele. Toacă zeci de mii de lei pe noapte

Barosani ieşeni dependenţi de păcănenele. Toacă zeci de mii de lei pe noapte

Ehehe, băbăeţ şi bă fetiţe, apăi dacă voi credeaţi că boala asta a păcănelelor sau altor jocuri de noroc e doar una de tinerei duşi de-acasă sau cu floricele de porumb în căpăţână, apăi să ştiţi că treburile nu stau chiar aşa. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.