anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

5 pași pentru construirea celei mai eficiente echipe

GALERIE
echipa
 • echipa
- +

Ca leader de echipă este foarte probabil să moștenești sau să construiești o echipă la un moment dat pe parcursul carierei tale. Pentru succesul tău este vital să formezi acea echipă cu persoane care au interese și viziuni asemănătoare, cărora le place să lucreze împreună și au o atitudine de învingători.  

Acest articol prezintă 5 pași de parcurs pentru  a conduce o echipă de succes și productivă.

1. Alege oamenii potriviți

Alege oamenii capabili să interacționeze și să lucreze îndeaproape cu alții și în același timp să aibă capacitatea de a lucra individual și de a lua decizii importante. Dacă ai moștenit o echipă deja formată ar trebui să evaluezi atent fiecare mebru pentru a detecta orice dezechilibru în structura acesteia. Expertiza fiecăruia, experiența și abilitățile ar trebui luate în considerare la fel de mult ca și abilitățile sociale, managementul oamenilor și inteligența emoțională. Persoanele alese pentru echipă ar trebui să fie suficient de asemănătoare în trecut sau educație ca să își dorească să lucreze împreună dar nu atât de asemănătoare încât să nu aducă un plus valoare când vine vorba de idei sau inovări.

2. Stabilește agenda echipei

Este important să stabilești o agendă clară înainte de a începe orice proiect. Membrii echipei trebuie să știe exact ceea ce se așteaptă de la ei și cum este nevoie să interacționeze cu alții pentru a își atinge obiectivele.

Implicând când este posibil membri echipei în dezvoltarea agendei și lucrând cu echipa pentru planificarea activităților în scopul atingerii țelului va crește interacțiunea între leader și echipă. Asta dă de asemenea indivizilor un sentiment de proprietate și responsabilitate care în cele din urmă le va crește interesul pentru proiect.

3. Gestionează limitele echipei

Leaderii echipelor sunt responsabili pentru monitorizarea și managerierea limitelor echipelor în vederea oferirii unui mediu necesar succesului. Unele limite sunt date de clienți, piețe financiare și competitori. Monitorizând acești factori constant poți decide de ce modificări sau îmbunătățiri este nevoie la nivelul echipei pentru a se adapta schimbărilor din cererile clienților, schimbărilor din partea competitorilor sau influenței din partea pieței financiare. Construirea unor relații cheie cu cei din afara echipei sunt vitale, acestea permițând observarea rapidă a oricăror schimbări la nivelul factorilor menționați și de a răspunde în conformitate și la timp.

4. Evaluează eficiența echipei

Când evaluezi eficiența echipei, trebuie să iei în considerare trei domenii cheie:

- Performanța echipei: Aceasta implică evaluarea eficienței deciziilor luate și asigurarea că produsele sau serviciile oferite sunt în conformitate cu standardele clienților.

- Satisfacția echipei: Acesta este un obiectiv important care este adesea trecut cu vederea. Leaderii care permit ehipelor să ia decizii și să își asume responsabilitatea acțiunilor și ulterior a succesului sau eșecului, ajută membri să își satisfacă nevoile individuale. În contrast, leaderii care se concentrează doar pe output și ignoră ambițiile și nevoile angajaților generează frustrări în cadrul echipei.

- Adaptabilitatea echipei: Acesta este un alt factor care este de luat în seamă atunci când evaluezi eficiența echipei tale. Membri unei echipe de succes învață din experiență și pe parcursul timpului pot anticipa răspunsurile și acțiunile colegilor reacționând în concordanță pentru a le susține acțiunile. Lipsa adaptabilității duce la echipe ineficiente cu rezultate reduse.

5. Fii conștient de factorii negativi

Acești factori sunt problemele care pot împiedica echipele să înflorească și să își atingă obiectivele. Invidia și negativismul sunt unele dintre ele. Poți folosi o serie de tactici pentru a face față acestor probleme eficient:

- Laudă membri echipei pentru realizările lor și subliniază modul în care au contribuit la succesul echipei în trecut și continuă să o facă lucrând la noile proiecte. Această atitudine va reduce riscul apariției invidiei atunci când un nou membru talentat intră în echipă sau când cineva este promovat.

- Unii oameni sunt mai pesimiști decât alții și tind să vadă jumătatea goală a paharului. Se reped să scoată în evidență neajunsurile echipei atunci când se confruntă cu un proiect mai dificil. Pentru a putea face față acestui tip de angajat, asigură-te că evidențiezi realizările echipei, succesul companiei sau al proiectului până în acel moment și cum o viziune clară, o planificare eficientă și o forță de muncă talentată vor garanta viitorul succes. Confruntă negativismul în mod asertiv pentru că acest tip de atitudine poate cauza moralului echipei și reduce productivitatea. Negativismul este contagios.

 Maria Cepan, Coordonator programe consiliere profesională

Dynamic Human Resources

dynamichr.ro 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.