anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

50 de copii din familii numeroase, susţinuţi cu burse lunare de 200 de lei de Pro Vita

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

În urma unei campanii prelungite, Departamentul Pro Vita din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovina anunţă susţinerea în anul şcolar 2020 - 2021 a unui număr de 50 de tineri cu rezultate bune la învăţătură, care fac parte din familii numeroase, unele cu mai mult de 10 copii, aflate în evidenţa departamentului. 

Aceştia vor primi burse lunare de 200 de lei care sunt menite să acopere cheltuile legate de achiziţia rechizitelor, a hranei zilnice, plata transportului dintre casă şi şcoală sau a căminului. 30 de copii sunt susţinuţi cu bursa lunară din bugetul Arhiepiscopiei Iaşilor, iar 20 de copii prin donaţii realizate de diferite persoane din ţară şi din străinătate.

„Etapa de anul acesta a proiectului de susţinere la studii are un rezultat neaşteptat. În ultimele trei luni am organizat două campanii de strângere de fonduri şi cu sprijinul oferit de Părintele Mitropolit Teofan, reuşim să începem şcoala cu 50 de tineri beneficiari. Am fost impresionaţi de faptul că pentru această cauză s-au mobilizat 50 de donatori din ţară şi din diaspora românească. Cu ajutorul acestor oameni am strâns pentru aceşti copii suma de 40.000 de lei, iar diferenţa de 60.000 de lei va fi oferită de Arhiepiscopia Iaşilor. Cei 50 de tineri, elevi şi studenţi, au rezultate foarte bune la învăţătură”, a declarat Sorina Topliceanu, referent al Departamentului Pro Vita, pentru portalul doxologia.ro. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.