anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

ADVERTORIAL

500 de ieșeni au pedalat duminică sub semnul sănătății

GALERIE
BOG_2496arcadiaarcadia1arcadia2arcadia3arcadia4
 • BOG_2496
 • arcadia
 • arcadia1
 • arcadia2
 • arcadia3
 • arcadia4
- +

Aproximativ 500 de ieșeni au participat duminică, 14 iulie, la turul ciclist Arcadia BikeVibe, umplând de viață, de culoare și de voie bună esplanada Palatului Culturii și apoi întregul traseu parcurs pe biciclete. Recordul de participare arată că pasiunea pentru ciclism trece dincolo de vârstă, statut sau preocupări, și că ocaziile ce aduc oamenii împreună, sub semnul unei idei inspirate și al unui mesaj pozitiv, sunt necesare și binevenite.

O duminică însorită de vară, cu miros de vacanță și aer de sărbătoare. Încă nu e foarte cald, iar aerul e proaspăt și cerul senin. În fața Palatului Culturii încep să sosească primii bicicliști, cu mult înainte de ora anunțată pentru eveniment. Echipa Arcadia se organizează. Amplasează mese pentru distribuirea tricourilor BikeVibe, aranjează standul principal, descarcă din mașini nenumăratele materiale necesare pentru derularea acțiunii. Se conectează la curent automatele de apă – rezervele aduse, 120 de litri de apă în total, se vor dovedi salvatoare pentru bicicliștii însetați. Pe diverse mese se așează flyere, bomboane, mere, bilete de tombolă, insigne pentru copii curajoși, pixuri, liste peste liste cu numele participanților înscriși. Echipa Arcadia care asigură asistența medicală a evenimentului stă grupată lângă ambulanțe, pregătită de acțiune. Echipajele de poliție și jandarmi înconjoară locul și se așează în formație. Partenerii acțiunii aranjează într-o parte sistemul de sonorizare, în cealaltă parte biciclete IˈVelo ce vor fi închiriate gratuit, iar pe stâlpii ce mărginesc intrarea în scuar se montează banner-ul BikeVibe. Când toate acestea se termină, locul e deja înțesat de biciclete. Cu mic, cu mare, în familie sau cu prieteni, zâmbitori sau preocupați de detaliile de organizare, îmbrăcați lejer în ținută sport sau arborând costume sofisticate de ciclism, nerăbdători sau pur și simplu relaxați, aproape 500 de ieșeni așteaptă ca turul ciclist Arcadia BikeVibe să înceapă.

Așa cum spune o expresie celebră, ceea ce a urmat e deja istorie. O poveste frumoasă despre felul în care pasiunea comună pentru mersul pe bicicletă a putut aduna la un loc o mulțime de oameni diferiți. O participare peste așteptări, care a adus imensă bucurie echipei Arcadia și ceva bătăi de cap pentru organizare. Dacă tricourile BikeVibe și alte surprize pregătite s-au dovedit insuficiente, aceasta arată doar faptul că ideea a fost bună și că ieșenii au nevoie de mai multe astfel de propuneri de timp liber. Pedalând pe traseul stabilit, impresionantul grup de participanți a transmis mesajul „sănătății prin mișcare” și a fost dovada vie a faptului că mersul pe bicicletă este un sport îndrăgit, o excelentă metodă de relaxare și de deplasare prin oraș.

Iar după întoarcerea din cursă, tragerea la sorți a celor 50 de premii din tombola BikeVibe a adăugat evenimentului stropul necesar de emoție, desemnându-i pe cei mai norocoși dintre participanți: ei au primit servicii medicale marca Arcadia, abonamente la sala de gimnastică și vouchere pentru mobilier, produse de agrement și un weekend la munte.

La final, inspirată de atmosferă, de gândurile bune ale tuturor și mai ales de zâmbetele și energia din jur, echipa Arcadia a anunțat transformarea turului ciclist BikeVibe într-un eveniment anual, prin care își va marca „ziua de naștere” în fiecare vară.

Prima ediție BikeVibe a fost dedicată împlinirii a 3 ani de activitate de la lansarea grupului Arcadia ca rețea medicală integrată, cu servicii complete de sănătate pentru adulți și copii. Astăzi, Arcadia înseamnă 2 spitale, 2 policlinici, 2 centre de imagistică medicală, 1 unitate publică de prim-ajutor și 1 unitate de servicii medicale mobile. Echipa medicală ce numără peste 270 de medici și peste 150 de asistenți medicali și membri ai personalului auxiliar este pregătită să ofere, la cele mai înalte standarde, servicii de diagnostic și tratament în circa 40 de specialități medicale, chirurgicale și conexe. În fiecare lună, în unitățile medicale ale rețelei se efectuează peste 10.000 de servicii de policlinică, peste 260 de intervenții chirurgicale și 50 de proceduri de cardiologie intervențională, peste 60 de nașteri și peste 1.500 de explorări imagistice.În cei 3 ani de activitate, serviciile medicale Arcadia au atras peste 175.000 de pacienți unici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

4 clase

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.