anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

500 de studenţi în Iaşi pleacă gratuit în tabere la mare, la munte sau în Delta Dunării

GALERIE
tabara studenti
 • tabara studenti
- +

Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi anunţă că Ministerul Tineretului şi Sportului va pune la dispoziţia studenţilor universităţilor de stat din Iaşi un număr de 437 de locuri în Programul Naţional de Tabere Studenţeşti, desfăşurat în perioada 11 - 31 august.

"Casele de Cultură ale Studenţilor sunt cele responsabile cu achiziţionarea anuală a serviciilor de masă şi cazare în funcţie de locurile disponibile puse la dispoziţie de către ministerul de resort, ca urmare a consultării cu organizaţiile studenţeşti, legal constituite, din Centrele Universitare. Astfel, în perioada 6-11 iulie, studenţii interesaţi să meargă în tabere se pot înscrie la secretariatul facultăţii unde studiază", au transmis reprezentanţii CCS Iaşi.

Accesul la tabere este gratuit, clasamentul se va face în funcţie de mediile obţinute în timpul anului de studiu, dar şi de activităţile extracurriculare, de voluntariat etc.

Pot beneficia de un astfel de program doar studenţii care studiază, la licenţă sau master, cu frecvenţă şi au maximum 35 de ani.

Sunt 437 de locuri, bugetul pentru ca CCS să achiziţioneze tabere pentru aceştia este de aproximativ 330.000 de lei, distribuţia fiind făcută în felul următor: „Cuza” are 160 de locuri, Politehnica 97, Medicina - 67, Agronomia - 27, Artele 11 şi CCS, pentru cluburile artistice, 13 locuri.

Şi Universitatea din Suceava are 62 de locuri gestionate tot de Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.

"Miercuri, 7 iulie, ora 18.00, în sala Gaudeamus a instituţiei noastre, vom organiza consultări cu studenţii privind Programul Naţional de Tabere 2021. Aceştia vor putea vota unde doresc să se desfăşoare taberele, având posibilitatea de a opta pentru mare, munte sau Delta Dunării. În urma acestor consultări, vom alege locaţiile pentru tabere şi vor fi contactaţi agenţii economici din locurile preferate de studenţi", a declarat Bogdan Crucianu, directorul CCS Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.