5000 de puieți de salcâmi, plantați în week-end la Dumești
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

COMUNICAT DE PRESA

5000 de puieți de salcâmi, plantați în week-end la Dumești

GALERIE
dumesti
  • dumesti
- +

In cadrul proiectului implementat de această asociaţie- „Plantam ca sa respiram” – a fost programată o nouă acţiune de împădurire, sub îndrumarea reprezentanţilor Direcţiei Silvice Iasi in cadrul careia au fost plantati 3000 de puieti de salcam si 2000 de puieti de salcioara Astfel, la încheierea acestei etape, pădurea deja înrădăcinată în zona amintită va avea 5.000 de arbori.

Sambata dimineata au fost angrenati voluntari din comună şi din cadrul companiilor partenere, reprezentanţi ai administraţiei locale Dumesti.

”Ne dorim ca, prin intermediul acestui proiect, cetăţenii din comuna Dumesti să devină mai solidari şi să acorde o importanţă majoră protejării mediului înconjurător, dar şi să devină un exemplu pentru alţi semeni. Noi credem că prin implicarea acestora în viaţa comunităţii, la acţiunile de împădurire care vor fi realizate în cadrul proiectului, fiecare cetăţean va înţelege care sunt avantajele pe care le oferă o pădure ecologică şi tânără. Mai mult decât atât, fiecare voluntar va deveni promotor al unei mişcări de conştientizare ecologică, susţinând protejarea mediului înconjurător”, a declarat Costin Jalba, coordonator din partea primariei comunei Dumesti in cadrul campaniei ,,Plantam ca sa respiram’’.

Iar în contextul în care atâtea păduri au fost puse la pământ şi se înregistrează atât de multe agresiuni asupra mediului înconjurător, cu efecte negative pe termen lung asupra vieţii generaţiilor de astăzi şi a celor viitoare, proiectul implementat de Teris din Iasi si primaria comunei Dumesti devine şi mai important, înrădăcinând nu numai arbori şi şansa la o viaţă mai sănătoasă, ci şi, vrem să credem, puterea implicării şi pe cea a exemplului bun, demne de urmat.

,,Să plantezi un pom , să faci un copil și să construiești o casă’’.Se spune ca astea sunt reperele unei vieți de om trăită cu înțeles, coordonatele după care suntem evaluați.  Pomul se inalță și dă rod, copilul își găsește drumul propriu în viață întinzând aripile cu care ai avut grijă să-i spui că poate zbura, iar casa devine adăpost și ocrotire pentru proprietarii ei. Prin actiunea de astazi ne dorim sa implicam tinerii si localnicii din comuna Dumesti la cat mai multe actiuni care aduc plus valoare comunitatii noastre. Vom sustine in continuare si incurajam initiativele private privind dezvoltarea economica si diversificarea activitatilor recreative si generarea de noi oportunitati la nivelul comunei Dumesti’’, a precizat Mihai Cocoveica Primar al comunei Dumesti.
Totodata la actiune de plantare au participat Costel Alexe presedinte Consiliul Judetean Iasi, Sorin Afloarei vicepresedinte CJ Iasi, Andrei Cazacu Country Manager CJ Iasi, Liviu Bulgaru secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Horea-Serban Marius-Serban director ANIF Iasi si Codrin Lupu reprezentant al Guvernului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.