anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

6.000 de elevi susţin marţi prima probă a Evaluării Naţionale

GALERIE
elevi evaluare nationala
 • elevi evaluare nationala
- +

La nivelul judeţului Iaşi, în vederea susţinerii probelor pentru prima sesiune a examenului de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, s-au înscris 6.031 de elevi, 6.030 din seria curentă şi 1 elev din seriile anilor anteriori, conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean. Prima probă a examinării va avea loc marţi, 22 iunie, la limba şi literatura română, apoi pe 24 iunie la matematică, iar pe 25 iunie la limba maternă.

„Datele existente în acest moment arată că pentru 38 de elevi din 23 de şcoli ale judeţului Iaşi, Comisia judeţeană de evaluare naţională a propus adaptarea procedurilor de susţinere a examenului în vederea asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor”, au precizat reprezentanţii ISJ. Conform cifrelor puse la dispoziţie de către aceştia, sunt 2.987 de elevi înscrişi din mediul rural şi 3.044 din mediul urban, vor fi 170 de centre de examen, dintre care 117 în mediul rural şi 56 în urban. Pentru corectarea tezelor vor fi organizate la Iaşi cinci centre de evaluarea, în comisiile specifice fiind înscrise peste 2.000 de cadre didactice.

„Putem menţiona că absolvenţii claselor a VIII-a din anul şcolar 2020-2021 au fost înscrişi prin secretariatele unităţilor de învăţământ, iar pentru absolvenţii seriilor anterioare, înscrierea s-a făcut pe baza unei cereri depuse la unitatea şcolară unde au absolvit clasa a VIII-a, condiţia de înscriere fiind aceea de a nu fi susţinut examenul de Evaluare Naţională în anii precedenţi”, au precizat reprezentanţii inspectoratului. Ei au mai precizat că, în acest an, noutatea este că absolvenţii claselor a VIII-a au învăţat după un curriculum nou care este realizat după programa de examen.

Subiectele sunt construite după modelul PISA şi sunt organizate, la toate disciplinele, într-o broşură de 10 pagini care include atât cerinţele, cât şi spaţiile pentru rezolvarea acestora. Conform calendarului, pe 29 iunie vor fi afişate rezultatele înaintea contestaţiilor (până la ora 14.00), iar contestaţiile pot fi depuse, în zilele de 29 iunie (ora 16.00 – ora 19.00) şi 30 iunie (ora 8.00 – ora 12.00). În perioada 30 iunie- 4 iulie se vor soluţiona contestaţiile, iar pe 4 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Accesul candidaţilor în săli va fi permis după de la ora 08.00 până la ora 08.30, examenul începând de la ora 09.00. „La probele scrise ale Evaluării Naţionale elevii primesc subiectele în formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul. Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute şi începe după completarea casetei de identificare”, au mai transmis reprezentanţii ISJ Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.