6.000 de elevi susţin marţi prima probă a Evaluării Naţionale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

6.000 de elevi susţin marţi prima probă a Evaluării Naţionale

GALERIE
elevi evaluare nationala
  • elevi evaluare nationala
- +

La nivelul judeţului Iaşi, în vederea susţinerii probelor pentru prima sesiune a examenului de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, s-au înscris 6.031 de elevi, 6.030 din seria curentă şi 1 elev din seriile anilor anteriori, conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean. Prima probă a examinării va avea loc marţi, 22 iunie, la limba şi literatura română, apoi pe 24 iunie la matematică, iar pe 25 iunie la limba maternă.

„Datele existente în acest moment arată că pentru 38 de elevi din 23 de şcoli ale judeţului Iaşi, Comisia judeţeană de evaluare naţională a propus adaptarea procedurilor de susţinere a examenului în vederea asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor”, au precizat reprezentanţii ISJ. Conform cifrelor puse la dispoziţie de către aceştia, sunt 2.987 de elevi înscrişi din mediul rural şi 3.044 din mediul urban, vor fi 170 de centre de examen, dintre care 117 în mediul rural şi 56 în urban. Pentru corectarea tezelor vor fi organizate la Iaşi cinci centre de evaluarea, în comisiile specifice fiind înscrise peste 2.000 de cadre didactice.

„Putem menţiona că absolvenţii claselor a VIII-a din anul şcolar 2020-2021 au fost înscrişi prin secretariatele unităţilor de învăţământ, iar pentru absolvenţii seriilor anterioare, înscrierea s-a făcut pe baza unei cereri depuse la unitatea şcolară unde au absolvit clasa a VIII-a, condiţia de înscriere fiind aceea de a nu fi susţinut examenul de Evaluare Naţională în anii precedenţi”, au precizat reprezentanţii inspectoratului. Ei au mai precizat că, în acest an, noutatea este că absolvenţii claselor a VIII-a au învăţat după un curriculum nou care este realizat după programa de examen.

Subiectele sunt construite după modelul PISA şi sunt organizate, la toate disciplinele, într-o broşură de 10 pagini care include atât cerinţele, cât şi spaţiile pentru rezolvarea acestora. Conform calendarului, pe 29 iunie vor fi afişate rezultatele înaintea contestaţiilor (până la ora 14.00), iar contestaţiile pot fi depuse, în zilele de 29 iunie (ora 16.00 – ora 19.00) şi 30 iunie (ora 8.00 – ora 12.00). În perioada 30 iunie- 4 iulie se vor soluţiona contestaţiile, iar pe 4 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Accesul candidaţilor în săli va fi permis după de la ora 08.00 până la ora 08.30, examenul începând de la ora 09.00. „La probele scrise ale Evaluării Naţionale elevii primesc subiectele în formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul. Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute şi începe după completarea casetei de identificare”, au mai transmis reprezentanţii ISJ Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.