6 ani de închisoare după o simplă îmbrânceală, în timp ce ducea gunoiul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

6 ani de închisoare după o simplă îmbrânceală, în timp ce ducea gunoiul

GALERIE
sentinta dura
 • sentinta dura
- +

O simplă îmbrânceală a avut ca urmare o pedeapsă de aproape 6 ani de închisoare. Situaţia ar fi putut fi încă şi mai gravă, dacă victima nu ar fi suferit decât răni uşoare. Dar cazul ar fi putut nici să nu existe, dacă un ieşean nu ieşea să ducă gunoiul sau victima sa nu se oprea pentru a sta de vorbă.

Constantin Fuştei şi A.T. locuiau în acelaşi bloc din Podul de Piatră, uşile apartamentelor aflându-se faţă în faţă. Relaţiile dintre cei doi vecini erau tensionate, Fuştei consumând deseori alcool. Pe 31 mai, A.T. a plecat la cumpărături. La ieşirea din bloc, s-a întâlnit cu o vecină, iar cele două au început să stea de vorbă.

După aproximativ 5 minute, Fuştei a ieşit şi el pentru a duce gunoiul. La întoarcere, a împins-o uşor pe A.T. Aceasta i-a spus să o lase în pace şi s-a întors cu spatele, moment în care bărbatul a împins-o cu putere şi a intrat în bloc. Femeia a căzut pe aleea de beton din faţa imobilului. A suferit mai multe zgârieturi şi vânătăi, dar şi o fractură a braţului, ca şi deteriorarea protezei dentare. A avut nevoie de o lună şi jumătate de îngrijiri medicale. Ea a fost totuşi norocoasă, întrucât la marginea aleii se aflau şase bare de fier beton ascuţite, orientate cu vârful în sus. Femeia a căzut însă lângă ele. Fuştei a fost judecat pentru lovire sau alte violenţe, recunoscându-şi faptele în faţa instanţei.

„Inculpatul a săvârşit infracţiunea în plină zi, de faţă cu alte persoane, asupra unei persoane în vârstă de 73 de ani, fapt ce indică o mare îndrăzneală în săvârşirea de fapte antisociale. Aceste circumstanţe arată atitudinea total indiferentă a inculpatului faţă de lezarea integrităţii fizice altei persoane, o lipsă de respect accentuată faţă de integritatea fizică a altei persoane şi, nu în ultimul rând, dispreţ faţă de valorile sociale şi morale intrinseci fiinţei umane”, au precizat magistraţii Judecătoriei.

Fuştei a fost judecat ca recidivist, el fiind condamnat în 2008 la 15 ani de închisoare pentru omor calificat. Fusese eliberat condiţionat în noiembrie 2017. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, la care se vor adăuga cele 1.406 zile rămase neexecutate din pedeapsa anterioară. După eliberare, lui Fuştei îi va fi interzis să se mai apropie de A.T. la mai puţin de 100 de metri timp de 5 ani, ca şi să comunice cu aceasta. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X