anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

6 luni de şantier pe bulevardul Cantemir. Ieşenii: E prea mult! Primarul: E cât trebuie!

GALERIE
Bulevardul_Dimitrie_Cantemir_din_Iași
 • Bulevardul_Dimitrie_Cantemir_din_Iași
- +

Numeroşi ieşeni şi-au manifestat nemulţumirea pe reţelele sociale în legătură cu termenul pentru asfaltarea celui mai scurt bulevard din Iaşi, ce măsoară 630 de metri. Mihai Chirica le-a răspuns ieri acestora, aducând unele clarificări. Ce alte şantiere din oraş vor mai mânca nervii şoferilor în această vară?

Ritmul lucrărilor de pe bulevardul Cantemir sunt criticate în continuare pe reţelele sociale. Faţă de acum două zile, când la 15,30 lucrau doar doi oameni, ieri erau totuşi mobilizate două utilaje pentru dezafectarea bordurilor, şi se lucra pe două fronturi: unul la trotuarul de pe direcţia pod Cantemir spre Gara Internaţională; celălalt la scuar, pe sensul invers. O problemă majoră în zonă este nivelul ridicat de praf. În acelaşi timp, pe Splai Bahlui mal drept încă nu au început efectiv lucrările, deocamdată fiind făcute verificări cu privire la reţele de utilităţi.

Niciun muncitor pe şantier
 
În privinţa bd. Cantemir, şoferii şi locuitorii zonei s-au arătat nemulţumiţi faţă de termenul de execuţie, estimat la şase luni, în contextul în care bulevardul are doar 630 metri. „Nu este lung (termenul de execuţie, n.r.). Este exact cât trebuie pentru bulevardul Cantemir. Noi forţăm lucrurile, şi sperăm chiar să ne mişcăm mai repede decât este scris în contract“, a comentat ieri primarul Mihai Chirica, referitor la criticile privind perioada. El a amintit că în termenul de şase luni este cuprinsă şi strada Gheorghe Asachi, din Copou, arteră de circulaţie care a fost licitată la pachet cu bd. Cantemir. În privinţa lucrărilor de pe Splai Bahlui mal drept, Mihai Chirica a precizat că în curând va începe dezafectarea liniilor de tramvai (fosta linie 5). Ieri, la orele amiezii, niciun muncitor nu se afla însă pe tronsonul dintre Podul de Piatră şi Podu Roş. „S-a predat amplasamentul şi se fac verificări asupra reţelelor de utilităţi pe acel sector de drum“, a comentat Chirica. În ceea ce priveşte lucrările la Splai, pe grupul de Facebook „Prins în trafic“ un comentator a apreciat că odată cu reabilitarea acestuia poate fi modernizată şi aleea paralelă, aflată între blocurile C1 şi C4, descrisă de ieşean drept „o sursă continuă de noroi şi praf de ani buni“.
 
Lista noilor şantiere
 
În această săptămână, au fost deschise mai multe şantiere în zona Cantemir - Centru. Pe lângă bd. Cantemir şi Splai Bahlui, acelaşi constructor (Viarom) a demarat lucrări pe strada Sf. Andrei. În timpul lucrărilor pe cele trei artere, Primăria a dispus o serie de restricţii de circulaţie în zonele afectate. O licitaţie care este în desfăşurare, şi în cazul căreia Primăria nu a anunţat încă cine şi-a adjudecat-o, face referire la reabilitarea şoselei Bârnova (2,9 km), strada Smârdan (630 m), bld. Primăverii (602 m), strada I.C. Constantineanu (700 m), strada Petre Vancea (607 m), strada Moşu (382 m) şi strada Ogorului (286 m). Municipalitatea mai are în pregătire şi alte proiecte de infrastructură rutieră din cartiere precum Copou (strada Viticultorilor), Nicolina (aleea Tudor Neculai, strada Gloriei), Moara de Vânt (strada Timpului, strada Podoleanu), Galata (strada Strugurilor, aleea Strugurilor, fundac Strugurilor, strada Poienilor, şos. Iaşi - Voineşti) şi Crucea Roşie (strada Semănătorului, strada Alba Iulia). Totodată, o altă procedură de licitaţie va fi lansată pentru strada Mihail Kogălniceanu (573 m, 1,5 milioane lei), strada Theodor Pallady (316 m, 890.952 lei), supralărgire bdul. Tudor Vladimirescu (83 m, 373.698 lei) şi strada Dimitrie Ralet (253 m, 744.016 lei). 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.