anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

UMF: 71 de ani de învăţământ medical stomatologic

60 de personalităţi internaţionale se află în aceste zile la Iaşi

GALERIE
stomatologic
 • stomatologic
- +

Începând de ieri, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, prin Facultatea de Medicină Dentară, marchează împlinirea a 71 de ani de învăţământ medical stomatologic ieşean. Cu acest prilej, şi pentru a-i omagia pe mentorii care au iniţiat, format şi dezvoltat acest domeniu, are loc ediţia XI din Congresul Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie şi ediţia a XXIII-a a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară de la UMF Iaşi, sub denumirea „Excelenţă în managementul interdisciplinar al medicinei dentare“. 

Vor fi mai multe evenimente care au loc în intervalul 21-23 martie, fiind vorba de reunirea a peste 500 de participanţi din 13 ţări, printre care şi Brazilia, SUA, Franţa, Marea Britanie, Israel sau Spania, şi peste 60 de personalităţi internaţionale şi naţionale recunoscute în domeniile lor de activitate. Un prim eveniment a avut loc pe 20 martie, când s-a marcat Ziua Mondială a Sănătăţii Orale, în timp ce ieri congresul a punctat şi Ziua Internaţională a Sindromu­lui Down. În mod concret, Facultatea de Medicină Dentară a luat decizia de a înfiinţa un Centru de Excelenţă pentru pacienţii cu dizabilităţi psiho-motorii, copii şi adulţi.

„Practica medicală stomatologică, de la studenţi la praxis, este nucleul preocupărilor oricărui individ ce doreşte să se iniţieze şi să performeze în domeniu. În acest sens, congresul pune la dispoziţia practicienilor o multitudine de workshopuri ce guvernează câmpul de atracţie al studenţilor, rezidenţilor, masteranzilor, doctoranzilor, medicilor specialişti şi primari din toate specialităţile medicinei stomatologice“, au precizat reprezentanţii universităţii. Tematica abordată este şi ea una complexă, de la implantologie modernă, la rolul antibioticelor în tratamentul stomatologic, cât şi metode de identificare şi tratare a cancerului oral. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.