60 de tronsoane de drum judeţean ieșean intră în reparații
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

60 de tronsoane de drum judeţean ieșean intră în reparații

GALERIE
reparatii drum judetean
  • reparatii drum judetean
- +

La aproape cinci ani de la inaugurare, cea mai importantă arteră rutieră din vestul judeţului intră în reparaţii. Plenul Consiliului Jude­ţean a aprobat modificarea programului de lucrări drumuri şi poduri din acest an, stabilind modul de cheltuire a 8,16 milioane lei. Banii ar urma să acopere costurile lucră­rilor de întreţinere şi reparaţii a peste 60 de tronsoane de drumuri, în lungime totală de aproape 500 km. 

Pentru plombarea drumurilor judeţene au fost alocate 6 milioane lei, fiind prevăzute lucrări pe 44 de tronsoane de drumuri. 

Cele mai importante drumuri care vor intra în programul de plombare sunt DJ 208 limită judeţ Neamţ - Paşcani - limită judeţ Suceava, pe o lungime de 40,8 km şi DJ 248A Iaşi - Ţibăneşti, pe o lungime de 45,7 km. Se vor efectua lucrări de plombare şi pe DJ 244F Moşna - Bohotin - Grozeşti, pe 15,8 km, DJ 246 Scânteia - Şcheia - Ipatele - Tungujei - Ţibăneşti - Tansa - Dagâţa, 22,7 km, DJ 280 Strunga - Brătuleşti - Oţeleni - Dagâţa - limită judeţ Vaslui, 18,56 km, DJ 281C Blăgeşti - Coasta Măgurii, 22,6 km, DJ 281 Podu Iloaiei - Belceşti - Scobinţi - Sireţel - Lespezi, 27 km şi DJ 282 limită Iaşi - Movileni - Gropniţa, 16,1 km. Vor fi efectuate lucrări de plombare şi pe DJ 282I Iaşi - Aeroport, pe 2,7 km.

Tronsoanele de drum care intră în reparații, pot fi vizualizate AICI

Programul de întreţinere a drumurilor pietruite cu adaos de material pietros va beneficia de o finanţare de 1,8 milioane kilometri, alocată pentru 16 tronsoane de drumuri. Vor fi reparate două tronsoane din DJ 208F pe raza comunei Tătăruşi, în lungime totală de 8,1 km, două tronsoane din DJ 280 pe raza comunelor Oţeleni şi Dagâţa, în lungime de 5,3 km, DJ 281D Coarnele Caprei - Bulbucani, în lungime de 11,3 km, două tronsoane din DJ 282D, Româneşti - Podu Iloaiei şi Popeşti - Mădârjac, în lungime totală de 7,1 km ca şi DJ 282F Spineni - An­drieşeni, în lungime de 6,2 km.

Lucrări de îmbrăcăminţi bituminoase uşoare sunt prevăzute doar pe DJ 280E. A fost alocată o sumă de 351.000 lei pentru achitarea unor lucrări efectuate anul trecut şi continuarea acestora. CJ mai dispune de 3,4 milioane lei pentru lucrări la drumuri, acestea urmând să fie repartizate ulterior.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.