anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

60% dintre români ar trece iar prin aceleași restricții în cazul unui al doilea val de infectări

GALERIE
stare de urgenta
  • stare de urgenta
- +

Aproape 60% dintre români se declară de acord cu instituirea din nou a restricțiilor din primele luni de epidemie de coronavirus, în cazul în care va veni un al doilea val de infectări, arată un studiu Novel Research, la iniţiativa Provident Financial România.

Aproape jumătate dintre respondenți consideră că vor resimți major efectele epidemiei de COVID-19 chiar și după ce aceasta va trece. 33% au susținut că intenționează să-și țină copiii acasă și să nu-i trimită la școală sau la grădiniță. Același studiu mai arată că doar 6% dintre români consideră că veniturile actuale le permit un trai fără griji, în timp ce 40% cred că sumele câștigate în prezent le asigură doar un trai decent. Studiul a fost realizat în perioada 15-22 iulie, pe un eşantion de 1.003 persoane.

Aproape 60% dintre români susțin că sunt de acord cu revenirea la restricțiile de la începutul epidemiei de coronavirus, în cazul în care va veni un al doilea val de infectări, arată datele unui studiu Novel Research, la iniţiativa Provident Financial România.

Peste 46% dintre respondenți cred munca de acasă va predomina și anul viitor. 33% au susținut că intenționează să-și țină copiii acasă și să nu-i trimită la școală sau la grădiniță, în timp ce 21% au afirmat fix contrariu.

Aproape jumătate dintre respondenți consideră că vor resimți major efectele epidemiei de coronavirus chiar și după ce aceasta va trece. Tot aproape jumătate au spus că izbucnirea crizei COVID-19 i-a determinat să-și regândească planurile de viitor, să fie mai atenți la resursele de care dispun și să se orienteze mai mult către tehnologia digitală.

Puțin peste 77% dintre români spun că au gând să poarte mască în interior și în următoarea jumătate de an, iar 70,3% vor evita spațiile aglomerate.

Studiul mai relevă faptul că doar 6% dintre români consideră că veniturile le permit un trai fără griji. 40% cred că veniturile le asigură doar un trai decent, fără să-și permită lucruri mai scumpe, aproape 25% spun că banii le asigură doar lucrurile esențiale, iar aproape 9% spun că nu-și pot asigura nici măcar bunuri de strictă necesitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.