anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 27.11.2022

ADVERTORIAL

600 de elevi implicaţi în Proiectul „Share the road! - Youth Learn Road Safety Skills”

GALERIE
foto DAN LUCA - proiect filocalia - 6611foto DAN LUCA - proiect filocalia - 6612foto DAN LUCA - proiect filocalia - 6615foto DAN LUCA - proiect filocalia - 6617
 • foto DAN LUCA - proiect filocalia - 6611
 • foto DAN LUCA - proiect filocalia - 6612
 • foto DAN LUCA - proiect filocalia - 6615
 • foto DAN LUCA - proiect filocalia - 6617
- +

Proiectul „Share the road!-Youth Learn Road Safety Skills” MIS-ETC-1954 implementat de Fundaţia Filocalia a ajuns la final. Realizat în parteneriat cu FEDEI - Fundaţia pentru Dezvoltare Economică şi Integrare Europeană Iaşi, Asociaţia Obştească „Centrul Iniţiativelor Private” Bălţi şi Organizaţia Publică de Tineret “Noua Generaţie a Europei” din Ucraina, proiectul a avut o durata de 12 luni, fiind finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, cu suma de 121,043.080 euro şi cofinanţat de toţi partenerii cu suma de 13.524,07 euro.

„Acest proiect şi-a propus să-i instruiască pe elevii din zona de transfrontralieră România - Republica Moldova - Ucraina şi să le dezvolte abilităţile de a circula în siguranţă în trafic. În acest sens, în fiecare dintre cele trei ţări implicate în proiect, s-au înfiinţat 10 laboratoare pentru dezvoltarea abilităţilor de securitate rutieră, s-a desfăşurat câte 1 atelier de lucru pentru tineri cu participarea a 100 persoane, câte un training pentru 20 de profesori din şcolile selectate şi pentru cei 10 poliţişti implicaţi să ia parte la activităţile proiectului. La acestea s-au adăugat 10 sesiuni de informare la care au participat 200 elevi, un eveniment special desfăşurat în şcolile implicate în proiect şi o campanie stradală.“ Alin Gherghel - reprezentant al Poliţiei Iaşi a susţinut sesiunile informative pentru elevi şi profesorii selectaţi înproiect având ca teme principale semnele de circulaţie, pericolele din trafic, drepturile şi obligaţiile pietonilor şi ale bicicliştilor. Şi nu în ultimul rând modalitatea de realizare a activităţilor în vederea dezvoltării abilităţilor tuturor elevilor. Activităţile educative au fost foarte atractive pentru copii şi au învăţat foarte multe lucruri corecte privind siguranţa în trafic. La multe dintre şcolile implicate în proiect au participat la sesiunile informative copiii din întreaga şcoală, acestea desfăşurându-se în sălile de sport. Practic, putem spune că au beneficiat mai mulţi copii de informare corectă privind siguranţa în circulaţie”, a punctat Brânduşa Chelariu (foto), managerul proiectului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

LATER EDIT.  Cu o promptitudine care anunţă vremuri bune în comunicare, domnul premare ne-a anunţat că intervenţia de pe platforma PNL nu-i aparţine, ba, chiar mai mult, el nu ar avea nici măcar access la platforma respectivă. Touché, monsieur! Rugăm, prin urmare, curioşii să citescă pulsul nostru în cheia că există o persoană destul de puternică la liberali, cu acces deplin la butoane, care-I ia la per tu şI alte celea pe cei mai înalţI lideri, dar care stă prost cu gramatica. Ceea ce n-ar fi o noutate.   Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.