anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

61 de posturi didactice au rămas libere după prima repartizare pentru profesorii ieșeni

GALERIE
prof
 • prof
- +

Dascălii care au obţinut note peste 7 la examenul de titularizare au fost repartizaţi pe posturile rămase vacante în şcolile din judeţul Iaşi. În urma acestei repartizări, 61 de posturi au rămas încă neocupate.

În mediul urban au fost publicate 106 posturi titularizabile, dintre care, în sedinţa din 8 august, s-au ocupat 60, iar în mediul rural au fost publicate 84 posturi titularizabile, dintre care s-au ocupat 69. „Posturile nerepartizate vor fi transformate în posturi cu contract pe perioadă determinată şi vor fi accesibile în cadrul şedinţelor publice următoare, începând cu ziua de 19 august, inclusiv pentru candidaţii care au obţinut note peste 5.

Toate detaliile privind şedinţele publice, precum şi posturile disponibile vor fi publicate în timp util, în atenţia candidaţilor, pe site-ul ISJ Iaşi“, a precizat Sabina Manea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi. Dintre cele 190 de posturi titularizabile s-au ocupat 129, cei mai mulţi candidaţi fiind pe cele de educator (43 de posturi ocupate din totalul de 48), învăţător (35 de posturi ocupate din totalul de 43), de profesor de engleză (8 posturi ocupate din totalul de 8) şi posturile de profesor de limba română (7 posturi ocupate din totalul de 7).

Din lista făcută publică de ISJ, putem observa faptul că sistemul de învăţământ preuniversitar are un deficit de profesori de muzică instrumentală, deoarece doar un singur post din cele11 titularizabile a fost ocupat. Aceeaşi problemă se întâlneşte şi la instructori de practică (textile, tricotaje), unde doar un post din cele 5 au fost ocupate. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.