Advertorial

65% rata de angajare în IT la un an de Wantsome, Academia prietenoasă de IT din Iași

marți, 24 iulie 2018, 01:50
3 MIN
 65% rata de angajare în IT la un an de Wantsome, Academia prietenoasă de IT din Iași

Când aduci ceva foarte bun pe piață și te asiguri că păstrezi tot timpul calitatea, rezultatele vorbesc de la sine. Este și cazul Wantsome, Academia prietenoasă de IT din Iași, care a împlinit de curând un an de activitate, moment perfect să împărtășească cu noi câteva cifre relevante din acest an extrem de important pentru industria de IT.

Dar să începem cu începutul și să aflăm ce este mai exact Wantsome! Ei bine, Wantsome este locul perfect pentru toți cei care vor să își schimbe domeniul de activitate și să lucreze în IT, dar și pentru cei care lucrează deja în IT și își doresc să treacă la următorul nivel din carieră. Pentru că la Wantsome cursantul este luat de la zero, trecut prin toate etapele de dezvoltare și dus până în stadiul de angajare în IT.

Află din video de mai jos ce spun cei doi co-fondatori, Iuliana Anton și Enciu Stoica, despre primul an Wantsome, dar și despre ce trebuie să știi dacă vrei să intri în Academia prietenoasă de IT din Iași!

Cursuri IT cu practică pe bune

Ceea ce diferențiază Wantsome este practica pe bune, atât de necesară atunci când vrei să te angajezi și să excelezi în IT. Așa că fiecare curs IT dintre cele 7 disponibile pune accentul în primul rând pe practică și pe exercițiu, indiferent că vorbim de Testare Manuală, Testare Automată, Programare Java, Programare .NET, Networking & Infrastructure sau de cele mai noi două cursuri – Programare PHP și Programare Python.

Pe lângă practica pe bune, Wantsome înseamnă 16 traineri cu peste 10 ani de experiență în IT, care sunt mai mult decât profesioniști în domeniu, pentru că ei le devin imediat cursanților atât mentori, cât și prieteni. Wantsome înseamnă 4 luni de curs, 70% practică pe bune, întâlniri cu oamenii din companiile de IT din Iași, simulări de interviuri HR și tehnic, dezvoltare personală și, bineînțeles, șansa de a avea jobul de vis în IT.

Cine sunt noii profesioniști angajați în industria de IT din Iași

Până acum, în acest prim an de Wantsome, aproape 200 de cursanți cu o vârstă medie de 30 ani au trecut de proba testelor și a interviului și au fost acceptați în Academia prietenoasă de IT. Dintre aceștia, 50,5 % au fost bărbați și 49,5% au fost femei, semn că din ce în ce mai multe femei îmbrățișează cu succes o meserie în IT.

94,5% dintre cursanții din primul an au finalizat cursurile cu brio. Cei care nu au făcut-o și care sunt, de altfel, în procent foarte mic au avut motive întemeiate, cum ar fi venirea pe lume a unui copil, mutarea din țară, starea de sănătate precară, dar și lipsa de la cursuri sau temele nefăcute de acasă din cauza timpului limitat. Și odată ce lipsești de la mai mult de10% din curs, nu mai poți ține pasul, nu mai poți finaliza cursul și, evident, nu mai ești eligibil pentru angajare.

Și dacă tot am ajuns la capitolul angajare, să vorbim despre cel mai important aspect din acest an de Wantsome: rata de angajare este de 65%. Adică un procent extrem de bun, care a făcut posibil visul cursanților Wantsome de a lucra în IT și care a oferit industriei locale de IT oameni pasionați și bine pregătiți.

Cum spuneam și mai sus, cei care vin în Wantsome lucrează deja în IT sau vin din cu totul alt domeniu și își doresc o reconversie profesională. Iată care sunt domeniile principale din care au venit cursanții din primul an de Wantsome: 37,5% – IT/Inginerie/Tehnic; 12% – Servicii; 9,8% – Finanțe/Bănci; 7,6% – Customer Support/Call Center; 4,3% – Business/Management; 3,8% – Medical/Sănătate; 2,1% – Educație/Training; 1,6% – Drept; 1,6% – Producție; 1% – HR/Resurse umane; 1% – Marketing/Advertising/PR.

Cum poți avea și tu cariera mult-dorită în IT

Fiecare cursant are o poveste și un vis, iar Wantsome este Academia prietenoasă de IT din Iași care scrie aceste povești și care îndeplinește aceste visuri. Wantsome este locul potrivit și pentru tine, dacă vrei să devii cu adevărat bun în IT și dacă vrei să ai cariera pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna! 

Trebuie doar să intri pe www.wantsome.ro și să alegi cursul care ți se potrivește!

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii