7.757 de persoane din judeţul Iaşi primesc ajutor pentru susţinerea familiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

7.757 de persoane din judeţul Iaşi primesc ajutor pentru susţinerea familiei

GALERIE
Alocaţia pentru susţinerea familiei
  • Alocaţia pentru susţinerea familiei
- +

În judeţul Iaşi existau, la sfârşitul lunii februarie a acestui an, 7.757 de persoane care primeau bani de la stat pentru susţinerea familiei. Valoarea totală plătită acestor ieşeni de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi s-a ridicat la 1,43 milioane lei, potrivit raportului întocmit de reprezentanţii instituţiei ieşene. 

Suma medie a unei alocaţii în februarie 2021 a fost de 184,58 lei. Comparativ cu luna februarie a anului 2020, numărul beneficiarilor plătiţi din judeţul Iaşi a fost mai mic cu 305. Cei mai mulţi beneficiari plătiţi s-au înregistrat în comunele Deleni – 341, Lungani – 338 şi Mironeasa – 260, iar cei mai puţini în comunele Ţuţora – 9  şi Valea Lupului – 7. În municipiul Iaşi au fost 169 de beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Dacă ne raportăm la alte oraşe, Bucureştiul avea la sfârşitul lunii februarie 2021 doar 248 de oameni care primeau ajutor de la stat pentru susţinerea familiei, la o populaţie rezidentă la 1 ianuarie 2020 de 1.832.883 de locuitori, iar în Ilfov 907 persoane, la o populaţie rezidentă la data menţionată anterior de 486.644 de locuitori (n.r. - date folosite în raportul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială). Iaşul apare în documentul instituţiei cu o populaţie rezidentă la 1 ianuarie 2020 de 791.665 locuitori.

Cititi si: Iaşul are cei mai puţini beneficiari de venit minim la 100 de locuitori din Moldova, dar de două ori mai mulţi faţă de Cluj

Clujul se apropie ca număr de locuitori de judeţul nostru, având o populaţie rezidentă de 709.445 la aceeaşi dată, însă numărul celor care au avut nevoie de bani de la stat pentru susţinerea familiei a fost de 2.348 de oameni, aproape de trei ori mai puţini faţă de judeţul Iaşi. Situaţia este asemănătoare şi în judeţul Prahova, care figurează cu un număr de 3.859 de beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei (de două ori mai puţini), la o populaţie rezidentă de 712.254 de locuitori, dar şi în Timiş, cu numai 1.169 de beneficiari ai acestui ajutor de la stat (de şase ori mai puţini faţă de Iaşi), la o populaţie rezidentă de 705.745 locuitori la 1 ianuarie 2020.

Alocaţia pentru susţinerea familiei este oferită de stat cu scopul de a sprijini îngrijirea, educarea şi dezvoltarea copiilor, fiind un beneficiu care se acordă selectiv familiilor care au un venit net pe membru de familie de până la 530 lei, care îndeplinesc şi alte condiţii referitoare la bunurile materiale aflate în posesie, precum şi la frecventarea de către copiii de vârstă şcolară a cursurilor. Cuantumurile se stabilesc în raport cu tipul familiei, veniturile realizate şi numărul de copii îndreptăţiţi să beneficieze de acest ajutor de la stat. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.