7 animale confundate cu creaturi fantastice (FOTO)

miercuri, 11 septembrie 2013, 09:53
3 MIN
 7 animale confundate cu creaturi fantastice (FOTO)

Big Foot, Yeti, sirenele, fenixul, monstrul din Loch Ness şi multe alte creaturi fantastice par să vi avut ca sursă de inspiraţie animale din lumea reală, multe dintre ele existând şi astăzi.

1. Okapi

Unul dintre animalele despre care s-a crezut că ar fi înrudit cu unicornul este okapi. Aceste mamifere bizare care seamănă cu căprioarele şi care trăiesc în Africa, par să fie o combinaţie între o girafă, o zebră şi o antilopă. Văzute de la depărtare ele pot fi confundate cu zebre sau cai. În plus, masculul de okapi are două coarne care văzute din lateral pot şi de la distanţă mare pot crea impresia unui singur corn. Acest lucru poate explica confuzia legată de originea mitologică a acestei creaturi. 

2. Gigantopitecul

Deşi seamănă cu Bigfoot, aceste creaturi au fost maimuţe reale care cutreierau pădurile din Asia acum 300.000 de ani. De fapt, Gigantopitecul era cea mai mare maimuţă antropoidă care a trăit vreodată, având o înălţime de aproximativ 3 metri şi cântărind peste 450 de kilograme. 

Unii antropologi sunt de părere că Gigantopitecul ar fi putut influenţa apariţia mitului lui Yeti, iar unii dintre oamenii de ştiinţă nu exclud posibilitatea ca unele dintre exemplarele acestei specii să fi supravieţuit până în timpuri mai apropiate de noi, reprezentând o sursă de inspiraţie pentru legenda lui Bigfoot. 

3. Peştele-vâslă uriaş (Regalecus glesne) 

Cunoscut şi sub numele de regele heringilor este cel mai lung peşte osos, putând atinge dimensiuni impresionante: au fost studiate exemplare care măsurau 8 metri lungime, dar se crede că poate ajunge până la 15 metri.

Peştele-vâslă este o specie despre care se ştiu destul de puţine lucruri, deoarece trăieşte la adâncimi de câteva sute de metri, departe de ţărm. Mare parte din ceea ce se ştie despre peştel-vâslă îşi are originea în studiul unui mic număr de exemplare eşuate pe ţărm sau care au fost zărite plutind la suprafaţa apei.

Din cauza lipsei de informaţii, în trecut, această creatură a dat naştere unor legende referitoare la un şarpe de mare monstruos. 

4. Dugongul şi lamantinul

În timp ce navioga în apropiere de Haiti, Cristofor Columb a crezut că se uita la o sirenă, atunci când a văzut primul lamantin. Apoi, când s-a apropiat suficient de mult de creatură a declarat că ea „nu era atât de frumoasă pe cât se spune, întrucât, cumva, ea semănă cu un bărbat”.

Înrudit cu lamantinul, care preferă estuarurile sau apa dulce, este dugongul sau vaca de mare, care este ceva mai slab şi care preferă apa sărată. Potrivit oamenilor de ştiinţă vacile de mare ar fi sursa mitului sirenelor.

Mai departe pe descopera.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii