IMAGINI: Amenințare cu bomba la Hotel Unirea în Iași! Cei de la SRI nu au găsit nimic
Amenintare cu bomba la Hotel Unirea în Iasi! Politisti, jandarmi si pompieri au fost la fata l (...)
citeste totsambata, 06.03.2021
Scrisoarea prin care solicităm respectuos Președintelui Comisiei Europene, Comisarul Jourová, Comisarului Hahn și Comisarului Várhelyi (https://bit.ly/3jxD1cz), realocarea de fonduri anulate (40 de milioane de euro - https://bit.ly/3jcA15d) din programul de asistență macrofinanciară destinate autorităților Republicii Moldova, către programul ECIPES, a fost co-semnată de 7 eurodeputați români: dna. Carmen Avram, dl. Tudor Ciuhodaru, dl. Gheorghe Falcă, dna. Maria Grapini, dl. Marian-Jean Marinescu, dl. Cristian Terhes, dl. Lorant Vincze.
Programul ECIPES (https://bit.ly/2TsjY8L și pe scurt explicat https://bit.ly/2TrzbqP) a fost dezvoltat de cetățeni pentru cetățeni. Fiind susținut de personalități și instituții notorii din UE, acest program este propus să fie lansat în ianuarie 2021 și pus în aplicare, gestionat și implementat direct de Comisia Europeană de la Bruxelles, folosind o platformă online pentru contactul direct cu beneficiarii, fără participarea oricărui coordonator local, ceea ce constituie o novație în lume, care a devenit posibilă de a fi implementată datorită tehnologiilor informaționale moderne.
Comisia Europeană este invitată pentru prima dată în istorie, să utilizeze oportunitatea unică, de a primi cu titlu gratuit rodul muncii unei echipe mici, dar energice și ambițioase, care va avea impact pentru 17% din populația Republicii Moldova, 50% din primării și 2.000 tineri, cu 0 (zero) investiții! Da, corect, zero investiții! Doar direcționarea surselor alocate conform acordului UE-RM semnat în 2017 ultimei tranșe de 40 milioane de euro, anulate în iulie 2020, direct către cetățenii Republicii Moldova, prin programul pe care tot Comisia Europeană să îl implementeze în interesul poporului moldav!
Readucerea fondurilor destinate Republicii Moldova, prevede o procedură foarte și foarte anevoioasă, care poate fi parcursă doar prin dialog cu personalități și instituții notorii, la care venim cu argumente, prevederi din Tratate, Acorduri și Memorandumuri, în speranța de a utiliza și clauza situației excepționale în care ne alfăm momentan, ce ar putea servi ca declanșator pentru inițierea procedurii de realocare a fondurilor. Pentru direcționarea fondurilor alocate Republicii Moldova direct către cetățeni pot fi utilizate 2 prevederi legale:
1. Condițiile acordului de suport macro-financiar pot fi revizuite conform prevederilor „situațiilor excepționale”, care fac parte automat din orice acord!
2. Conform Regulamentului Financiar al Comsiei Europene (Recitals (10), Article 36 (2a) and (3e)2) trebuie identificate metodele pentru utilizarea eficientă a fondurilor europene. Acest deziderat este posibil prin utilizarea programului ECIPES, care va reduce costurile adiministrative (de la aproximativ 30% la doar 3-5% Monitoring și Evaluare prin utilizarea platformei online coordonată de Comisie http://bit.ly/2HDquqX).
Sigur că acest program, autodeclarat de autorii – Calestru Iurie și Garbiel Margineanu, drept program pentru cetățeni, primării și tineri, viitori antreprenori, fiind consultat cu instituții europene (Comisia Europeană, Comitetul Regiunilor Europene, Comisia Europeană, 1000 tineri din instittuții de învățământ și 150 (15%) din primariile din Republica Moldova, Asociații de business și peste 70 antreprenori moldoveni, ș.a.) timp de 15 luni a ajuns la maturitate pentru a fi pus în aplicare! Cu certitudine, că bază legală pentru a asigura acest deziderat a fost identificat de autorii programului ECIPES, dar decizia este așteptată de la Comisia Europeană!
Calestru Iurie, co-autorul programului ECIPES, a fost onorat să fie catalogat drept "Arhitect al Integrării Europene a Republicii Moldova" în timpul întrevederii cu dl. Mathieu BOUSQUET, reprezentant al Comisiei Europene, directoratul Extindere și Vecinătate (DG Near), conducătorul responsabil de relația cu Republica Moldova. Calestru Iurie și Gabriel Mărgineanu, consideră că Integrarea Republicii Moldova în UE, poate fi realizată doar cu susținerea directă a cetățenilor, pentru care a fost elaborat Programul ECIPES ce va avea acces la standardele comunității europene în casa sa (televizor, frigider sau mașină de spălat rufe), în localitea sa prin proiecte UE cu componentă eco (https://bit.ly/35Dplrf) și start-up-uri eco lansate de tânăra generație, toate aceste combinate cu piața de desfacere Europeană (datorită conectivității îmbunătățite prin autostrada Tg.Mureș-Iași-Ungheni - https://bit.ly/3e3L7IO) ar contribui la integrarea Republicii Moldova în UE. Noi mecanisme de finanțare, prevăzute de Programul ECIPES vor asigura eficientizarea indicatorilor finanțărilor Uniunii Europene, care vor contribui la formarea unei atitudini certe de aderare la valorile europene a cetățenilor oricărei țări, care speră la o integrare europeană adevărată.
Urmează o periodadă deloc ușoară, o perioadă în care cetățenii moldoveni vor avea nevoie să fie susținuți direct, rapid și concret! Exact cum propune programul ECIPES. Criza pandemică, care se acutizează zilnic, va sărăci și mai mult oamenii, comunitățile și tinerii, anume ei - tinerii, sunt majoritatea celor ce emigrează din Moldova. Programul ECIPES a reușit să devină pe parcursul acestui an un model pentru sprijinul concret al cetățenilor moldoveni rapid, concret și din surse care deja au fost planificate pentru a fi alocate Republicii Moldova. Deci, din sursele disponibile pentru Republica Moldova, Comisia Europeană poate demara unul din cele mai eficiente programe pilot din istoria sa, validând impactul scontat – sprijinul cetățeanului în aceste vremuri deloc ușoare, care necesită mecanisle novatorii concentrate pe necesitățile prioritare.
Practic, este posibil de obținut un model de reper la etapa actuală, pentru cele mai avansate mecanisme de finanțare între state. Acest concept de program, propus spre realizare Comisiei Europene, a fost discutat în Republica Moldova, România, Bruxelles si Strasbourg, cu cele mai importante instituții, iar opiniile acestora au fost incluse în varianta finală pentru a asigura transparență maximală utilizării fondurilor, reducerii termenilor implementării, majorării eficienței indicatorilor obținuți, diminuării esențiale a costurilor administrative și implementarea celor mai avansate modele de digitalizare în interesul direct, ferm și cert al cetățeanului.
Cuvinte cheie: + cerere, eurodeputati, penalizare, moldova
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Polițistul care nu a oprit crimele din Bacău se ocupase de „cazurile haioase“
Unul dintre polițiștii arestați după ce au bătut brutal doi tineri conduce un sindicat
Două tinere polițiste, sub control judiciar. Au asistat la torturarea a doi indivizi
Cel mai tânăr român care se imunizează contra Covid, un adolescent de 16 ani
Zboruri Iași-Dublin din aprilie cu HiSky. Două curse pe săptămână
Noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Nichifor Botoșăneanul, hirotonit duminică
141 de cazuri noi de COVID la Iași. Județul este pe locul 7 în țară
4.064 cazuri noi și 69 de decese din cauza COVID în ultimele 24 de ore
Şase morți şi 40 de răniți într-un accident în care a fost implicat un autocar din Ucraina
IMAGINI: Amenințare cu bomba la Hotel Unirea în Iași! Cei de la SRI nu au găsit nimic
FOTO: Hoți prinși scotocind în containerele cu haine donate din Alexandru
Șase localități în scenariul roșu, zece în scenariul galben în județul Iași
Roverul Perseverance şi-a început explorarea pe Marte. Prima deplasare pe sol
Nicolas Cage s-a căsătorit pentru a cincea oară. Noua soție are 26 de ani
Sâmbătă sunt Moșii de iarnă. Se dă mâncare de pomană și se lasă și vasele
LIVE VIDEO: Flăcările au cuprins Prefectura Suceava. Clădirea este de patrimoniu
VIDEO: Proteste în stradă la Iași din cauza noroaielor de pe drum. Reacția Primăriei
Criminalul din Onești a fost audiat după ce a fost detubat. Mărturia sa este esențială
Rafila: Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi
Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)
Ce înseamnă finisajele și cât de mult contează detaliile pentru confortul unui apartament nou (P)
Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)
Zeci de permise reţinute unor şoferi care au trecut calea ferată
O nouă amânare pentru licitaţia de proiectare a tronsonului A8 Ungheni-Tg.Neamţ
Audi Q7, radiat în Italia şi neînmatriculat, depistat pe străzile Iaşului
Cearta a doi iubiți din Iași a ajuns pe masa Înaltei Curți a României: „Ce i se poate reproşa”
Atenție unde parcați! Au apărut hoții de catalizatoare. Operează pe sub masina
Bătaia de joc de la Gara mare, oprită după articolul ZDI. Se redeschide parcarea pentru public
Licitaţii pentru locuri de parcare în mai multe zone din Cantemir, Tătăraşi sau Mircea cel Bătrân
Ieşenii care vând o maşină se vor putea programa online la Primărie
Judecarea contestaţiei depuse de Beatrice Rancea s-a amânat pe luni
Viata la ţară este destul de complicată: cum te poate băga la pușcărie apa de ploaie?
Un hoţ de buzunare din Dobrovăţ opera în autobuzele din municipiu
Ce planuri are noua conducere a Operei ieşene. Se întoarce corul de copii
Cinci persoane, între care doi copii, rănite după ce două autoturisme s-au ciocnit
Renate Weber este convinsa că demiterea sa loveşte în instituţia Avocatului Poporului
Twitter testează un buton de „anulare” în timp ce se trimite un tweet
Celebrele trucuri de memorie ale lui Sherlock Holmes sunt într-adevăr eficiente
A fost actualizată lista statelor considerate cu risc epidemiologic
Nicolae GRECUProiectele, iluzii în fotbalul ieşean |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Eugen MUNTEANUMonumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV) |
pr. Constantin STURZUHirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul |
Aurelian-Petruș PLOPEANUCe înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I) |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.