Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

7 mituri despre gatitul pastelor pe care trebuie sa le uiti

GALERIE
paste
  • paste
- +

Sunt multe sfaturi despre cum si cat trebuie gatite pastele. Unele dintre ele vin de la profesionisti, altele sunt doar mituri, care in ciuda inexactitatii, persista de ani buni. Ti le prezentam pe cele pe care ne-am dori sa dispara cat mai curand.

1. Ulei in apa in care fierbi pastele. Probabil, ca ai auzit si tu sfatul asta si poate chiar l-ai pus in aplicare, desi este gresit. Uleiul nu ajuta pastele sa nu se prinda de oala, ci le face alunecoase si niciun strop de sos nu se va lipi de ele.

2. Lasa pastele sa se scurga bine
. Complet gresit! Nu trebuie sa scurgi si ultimul stop din apa in care au fiert. Uneori chiar ai nevoie de putina apa de la paste pentru a ingrosa sau a da textura sosului.

3. Clateste pastele.
Este un pas inutil atunci cand le gatesti, cu exceptia retetelor de salate reci de paste, cand ai nevoie sa scapi de amidonul ramas din apa in care au fiert. In rest nu este nevoie sa le clatesti pentru ca amidonul va da textura sosului.

4. Apa trebuie sa clocoteasca atunci cand fierbi paste
. Nu este neaparat nevoie pentru a le fierbe corect.

5. Daca se lipesc de oala, atunci sunt fierte suficient. Sunt prea fierte, nu sunt al dente cum ar trebui sa fie.

6. Pastele proaspete sunt mai bune.  Nu se aplica neaparat in cazul tuturor pastelor. Tagliatelle facute in casa sunt diferite de cele uscate, au o textura mai moale si trebuie folosite cu sosuri care sa se potriveasca. Pastele uscate pe care le gasesti in magazin nu sunt cu nimic mai prejos. Varianta facuta in casa este mai buna in cazul foilor de lasagna sau a pastelor umplute: ravioli, tortellini.

7. Orice sos de paste este bun. Gresit! Unele tipuri de paste, cu o anumita forma, cer un anumit fel de sos. Greutatea, textura si marimea pastelor conteaza artunci cand alegi sosul. De exemplu, papardelle se potrivesc cu un sos cu carne, in timp ce penne rigate se potrivesc cu sosuri cu branzeturi sau cu legume.

foodstory.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri