Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial (P)

7 sfaturi esențiale pentru cei care vor să învețe poker

GALERIE
imagine
  • imagine
- +

În comparație cu alte jocuri, pokerul poate părea foarte simplu la prima vedere, mai ales în condițiile în caredestul de multe persoane îl bagă în aceeași categorie cu alte jocuri de noroc, precum sloturile sau ruleta, jocuri la care norocul este un factor determinant.

La poker însă, există o mulțime de sfaturi, cursuri și strategii, toate necesare pentru a putea progresa. Un începător are nevoie de cât mai mult ajutor, dar totul depinde și de cât de mult dorește el să se informeze. În articolul de mai jos vă prezentăm 7sfaturi esențiale din categoria Cum să joci poker cât mai corect!

1. Învață regulile, pozițiile la masă și clasamentul mâinilor

Evident, primul pas pentru orice începător, indiferent de joc, ar trebui să fie studierea și înțelegerea regulilor. Chiar dacă la modul general vorbim despre un joc destul de simplu,nu poți juca corect Texas Hold’emfără să cunoști foarte bine regulile jocului, clasamentul mâinilor și cel puțin câteva aspecte privind modul optim în care se joacă mâinile în funcție de poziția ocupată la masă. Așa că, încearcă să citești cât mai multe articole sau cărți despre poker, indiferent cât de bine crezi că te pricepi! În plus, nu ar fi deloc rău să joci o vreme pe bani virtuali, înainte de face trecerea la mize reale.Nu vei da de jucători prea buni, însă te vei obișnui cu modul în care se desfășoară jocul.

2. Începe cu mize mici

Spuneam că atunci când începi prima oară să joci poker online, cel mai bine ar fi să o faci pe bani virtuali. Și în momentul în care îți îmbunătățești suficient jocul, poți să treci pe mize reale. Însă o greșeală pe care o fac mulți jucători de poker e să facă saltul direct la sume mari. Până descoperi toate “dedesubturile” acestui joc, deloc puține, indicat ar fi să faci o trecere treptată, începând cu mize foarte mici.

3. Joacă la siguranță, dar și agresiv în același timp

Mulți jucători aflați la început sunt dornici de acțiune și joacă tot felul de mâini, chiar dacă ele nu sunt foarte puternice. Planul ideal pentru amatori ar fi să se implice în mai puține mâini, însă să le joace agresiv. Cărțile foarte bune nu sunt atât de dese, așa că trebuie profitat la maxim de ele.

4. Folosește corect poziția de la masă

Pentru un începător, poate sa fie derutant cât de importantă e poziția de la masă în vederea rezultatelor obținute, însă vei ajunge curând să realizezi fundamentul acestui aspect din poker. Atunci când apuci să “vorbești” mai târziu la masă în timpul unei mâini, ai avantajul că știi deja cum au acționat jucătorii dinaintea ta. Aceste poziții sunt cele mai privilegiate.

5. Joacă doar atunci când ai starea de spirit necesară

Emoțiile sunt dușmanul oricărui jucător de la masa de poker. Iar acestea pot să influențeze și mai mult jocul unui începător. Dacă te vei găsi în situația în care ești plictisit, supărat sau trist, cel mai bine ar fi să eviți mesele de poker. Asta deoarece nu vei aduce la joc cea mai bună versiune a ta. Totodată, în viață oricărui jucător de poker vor fi momente în care norocul nu îi vă surâde deloc și va pierde indiferent de modul în care va juca. “Tiltat” (termenul britanic pentru „scos din sărite”), mulți încercă să recupereze ce aupierdut și uneori chiar măresc mizele. Este cel mai neinspirat lucru pe care-l poți face într-o astfel de situație! Dacă pierzi și simți că devii nervos, cel mai bine ar fi să iei o pauză.

6. Gândește cât mai bine mâna

Să iei decizii pe pilot automat a devenit o obișnuință în mediul online, chiar și pentru jucătorii mai experimentați. Însă atunci când ești la început și joci la o singură masă, indicat ar fi să-ți cântărești fiecare hotărâre. Sigur, nu poți să gândești la nesfârșit, deoarece există un cronometru, însă analizează cât poți de bine toată situația, înainte de a acționa!

7. Învață să dai Fold

Să renunți la o mână care nu poate să ducă decât la mai multe fise pierdute este caracteristica unui jucător bun de poker. Nimeni nu-și dorește să cedeze o mână în care deja a investit serios, dar trebuie să-ți dai seama atunci când ești înfrânt și să te regrupezi pentru următoarea rundă. Să arunci o mână pe care crezi că ai putea să o câștigi la „showdown” este una din deciziile destul de dificile în special datorită faptului că este destul de greu să intuiești când adversarul are o mână mai bună ca a ta sau, pur și simplu, blufează.Totuși, trebuie spus că jucătorii experimentați aruncămult mai ușor mâini medii decât o fac începatorii, dar asta este ceva ce vine odată cu experiența de joc. Tocmai de aceea, aminteam în prima parte a materialului să joci mize foarte mici la început.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri