Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial

7 subiecte pe care trebuie să le descoperi și să le înțelegi pentru a fi la curent cu tehnologia de azi (P)

GALERIE
img
  • img
- +

Ce te va ține la curent în această lume a tehnologiei care se mișcă atât de repede? Vă simțiți copleșit de cantitatea imensă de informații care se schimbă constant? Nu sunteți sigur de unde să începeți?

Dacă sunteți blogger și doriți să vă împărtășiți cunoștințele și ideile cu privire la cele mai recente tendințe, atunci sunt sigur că vă va plăcea acest subiect.

Publicul dvs. are nevoie de dvs. pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, tendințe și actualizări din domeniul tehnologiei. Cu toate acestea, nu doar cele mai noi tehnologii sunt cele care interesează publicul tău, ci și noile progrese pe care le poți aplica în afacerea ta. A deveni familiarizat cu tehnologia este crucial. Nu trebuie să deveniți un expert în cele mai recente evoluții - de aceea sunt disponibile atât de multe resurse online care vă pot ajuta. Cu toate acestea, cunoașterea tehnologiei și a tendințelor care ar putea să vă influențeze afacerea este esențială.

Poate fi o provocare să determinați cum și unde să alocați resursele atunci când noile tehnologii apar și dispar cu ceea ce pare a fi viteza ciclului de viață al unui meme. Care sunt tendințele care vor dăinui și care vă vor ajuta să avansați în poziția actuală este întrebarea cea mai presantă?

Subiectele pe care trebuie să le învățați astăzi

Iată șapte domenii în curs de dezvoltare tehnologică despre care ați putea dori să aflați mai multe.

  • AI (inteligență artificială)

Domeniul Inteligenței Artificiale (AI) există încă din anii 1950, dar abia acum începe să capete tracțiune în lumea profesională. În domeniul inteligenței artificiale, puteți face o diferență care va afecta viețile oamenilor de pretutindeni. Într-adevăr, susține că nevoia de talente și mijloacele de a le plăti există pe piață.
Învățarea automată este un subdomeniu al inteligenței artificiale care permite mașinilor să învețe din date, să vadă tipare și să ia decizii fără intervenția umană. Ea este utilizată în domenii atât de diverse precum vehiculele autonome, sistemele de recomandare a conținutului, asistența medicală și protecția mediului.

  • Învățare profundă

Învățarea automată este implementată prin intermediul învățării profunde, care utilizează rețele neuronale, hărți de autoorganizare și auto codificatoare de suprapunere. Giganții din domeniul tehnologiei, precum Google și Facebook, și oricine dorește să beneficieze de date, au făcut din tehnologiile de învățare profundă o prioritate principală din cauza îmbunătățirii rapide a vitezelor hardware și a exploziei volumului de date disponibile.

  • Dezvoltarea lui Alexa 

V-ați dorit vreodată să vă puteți transforma Echo-ul în super asistentul complet de care aveți cu adevărat nevoie? Atât profesioniștii, cât și entuziaștii pot beneficia de pe urma învățării modului în care își pot dezvolta propriile abilități unice pentru Alexa.

  • Robotică

Deși majoritatea oamenilor văd roboții în fabrici, roboții moderni sunt utilizați în domenii atât de diverse precum medicina, chirurgia, asistență personală, securitatea, logistica, depozitele și chiar cercetarea spațială și oceanică. Încearcă doar să te pui pe urmele lui Jacques Cousteau.

  • Criptomonedă

Deși criptomonedele precum Bitcoin, Ethereum și Litecoin sunt frecvent în atenția presei din cauza volatilității lor extreme, stăpânirea lor poate fi o investiție excelentă pentru viitorul tău, datorită numeroaselor moduri în care pot fi folosite. În zilele noastre, criptomonedele au devenit mai populare datorită utilizării lor practice în cazinouri precum winbet ca metodă de plată. 

Aflați despre elementele de bază ale criptomonedelor, cum să investiți și cum să identificați următorul mare lucru de pe piața criptomonedelor. Dacă petreci ceva timp aici, s-ar putea să fii în măsură să ajungi în poziția de a realiza ceea ce vrei să faci.

  • Inovație mobilă 

La fel ca toată lumea, și dumneavoastră, fără îndoială, vă dedicați o parte semnificativă din zi utilizării unui dispozitiv mobil. Dar nu trebuie să fiți un utilizator pasiv de iOS sau Android; puteți participa și dumneavoastră la procesul de dezvoltare. Nu există nicio condiție prealabilă pentru ca novicii să se apuce de treabă.

  • AR (Realitate augmentată)

Se estimează că un miliard de oameni vor folosi realitatea augmentată până în 2020, ceea ce face ca acesta să fie un moment interesant pentru a vă aplica abilitățile în acest domeniu și a contribui la îmbunătățirea vieții tuturor. AR le permite oamenilor să plaseze virtual mobilierul în casele lor înainte de a-l cumpăra, să încerce noi ținute sau produse cosmetice înainte de a se angaja și chiar să ajute medicii în planificarea și exersarea procedurilor înainte de a face o incizie.

Concluzie
În concluzie, web-ul s-a schimbat drastic în ultimii ani și continuă să se schimbe rapid. Deși, de cele mai multe ori, există mai multe moduri în care noile tehnologii pot avea un impact asupra activității de zi cu zi, introducerea unor tehnologii noi și inovatoare vă poate oferi ocazia de a avansa în carieră cu pași repezi.

Toată lumea știe că viața este în continuă evoluție. Într-adevăr, acest lucru este valabil și în lumea modernă. Fie că lucrați la un start-up, într-o mare corporație sau într-o mică fermă, vă veți confrunta cu schimbări în profesie și în viață. Vor fi schimbări bune și rele, și știm cu toții ce se întâmplă atunci când apar cele din urmă: ne vom supăra, ne vom simți frustrați sau chiar mai rău.

Ținând pasul cu tendințele actuale, puteți fi la curent cu ceea ce se întâmplă în lume, ceea ce vă va ajuta să rămâneți în fruntea industriei și să vă asigurați că puteți oferi cele mai bune produse și servicii posibile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri