70.000 de euro pentru sistemul de vot al consilierilor locali
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

70.000 de euro pentru sistemul de vot al consilierilor locali

GALERIE
sistem vot electronic
 • sistem vot electronic
- +

Primăria va avea un nou sistem audio-video pentru desfăşurarea şedinţelor de Consiliu Local (CL) şi a comisiilor de specialitate. În acest sens, municipalitatea a lansat o licitaţie, iar valoarea contractului se ridică la peste 330.000 lei, fără TVA. O astfel de achiziţie a fost cerută insistent de către consilierii locali, indiferent de culoarea politică, în ultimul an: actualul sistem are numeroase deficienţe şi, uneori, provoacă întreruperea şedinţelor. Achiziţia sistemului va aduce şi o noutate la Primărie: posibilitatea de a vota electronic. 

De asemenea, sistemul va avea şi un soft pentru transformarea automată în text a şedinţelor de CL. „Actualul sistem de conferinţă are o vechime de peste 8 ani şi a depăşit cu mult termenul de garanţie. Funcţionarea defectuoasă a acestuia din ultima perioadă şi necesitatea adaptării unei noi şi moderne soluţii audio-video de desfăşurare a evenimentelor la situaţia actuală impune achiziţionarea unui alt sistem mai performant”, se precizează în caietul de sarcini aferent licitaţiei.

Potrivit documentaţiei de atribuire, noul sistem trebuie să permită exercitarea votului electronic simultan de către toţi participanţii la şedinţă, pe baza unui dispozitiv individual de identificare. „La finalizarea votului, rezultatele sesiunilor de vot trebuie afişate automat atât pe ecranul unităţii de preşedinte, cât şi pe sistemul de afişaj general al sălii”, se mai arată în caietul de sarcini.

O altă noutate va fi faptul că intervenţiile consilierilor vor putea fi monitorizate din punct de vedere al timpului acordat: pe unitatea preşedintelui de şedinţă vor putea fi înscrise automat cererile de luări de cuvânt, va fi creată o listă de aşteptare, iar timpul alocat fiecărei intervenţii va fi cronometrat. Nu în ultimul rând, preşedintele va avea la dispoziţie un touchscreen pentru a putea gestiona desfăşurarea şedinţelor. Din punct de vedere tehnic, achiziţia Primăriei presupune o unitate centrală de alimentare şi distribuţie semnal audio, 30 de console pentru participanţi, o consolă pentru preşedinte, un server, un pachet de licenţe software, un ecran LCD interactiv, microfoane şi alte echipamente necesare unui sistem audio-video. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X