anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

70.000 de euro pentru sistemul de vot al consilierilor locali

GALERIE
sistem vot electronic
 • sistem vot electronic
- +

Primăria va avea un nou sistem audio-video pentru desfăşurarea şedinţelor de Consiliu Local (CL) şi a comisiilor de specialitate. În acest sens, municipalitatea a lansat o licitaţie, iar valoarea contractului se ridică la peste 330.000 lei, fără TVA. O astfel de achiziţie a fost cerută insistent de către consilierii locali, indiferent de culoarea politică, în ultimul an: actualul sistem are numeroase deficienţe şi, uneori, provoacă întreruperea şedinţelor. Achiziţia sistemului va aduce şi o noutate la Primărie: posibilitatea de a vota electronic. 

De asemenea, sistemul va avea şi un soft pentru transformarea automată în text a şedinţelor de CL. „Actualul sistem de conferinţă are o vechime de peste 8 ani şi a depăşit cu mult termenul de garanţie. Funcţionarea defectuoasă a acestuia din ultima perioadă şi necesitatea adaptării unei noi şi moderne soluţii audio-video de desfăşurare a evenimentelor la situaţia actuală impune achiziţionarea unui alt sistem mai performant”, se precizează în caietul de sarcini aferent licitaţiei.

Potrivit documentaţiei de atribuire, noul sistem trebuie să permită exercitarea votului electronic simultan de către toţi participanţii la şedinţă, pe baza unui dispozitiv individual de identificare. „La finalizarea votului, rezultatele sesiunilor de vot trebuie afişate automat atât pe ecranul unităţii de preşedinte, cât şi pe sistemul de afişaj general al sălii”, se mai arată în caietul de sarcini.

O altă noutate va fi faptul că intervenţiile consilierilor vor putea fi monitorizate din punct de vedere al timpului acordat: pe unitatea preşedintelui de şedinţă vor putea fi înscrise automat cererile de luări de cuvânt, va fi creată o listă de aşteptare, iar timpul alocat fiecărei intervenţii va fi cronometrat. Nu în ultimul rând, preşedintele va avea la dispoziţie un touchscreen pentru a putea gestiona desfăşurarea şedinţelor. Din punct de vedere tehnic, achiziţia Primăriei presupune o unitate centrală de alimentare şi distribuţie semnal audio, 30 de console pentru participanţi, o consolă pentru preşedinte, un server, un pachet de licenţe software, un ecran LCD interactiv, microfoane şi alte echipamente necesare unui sistem audio-video. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.