anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

8 profesori ieşeni din 10 au primit calificativul „Foarte bine“ la inspecţie

GALERIE
profesori
  • profesori
- +

Ce s-a discutat ieri la consfătuirea directorilor de şcoli cu conducerea Inspectoratului Şcolar? „Există paşi mici, dar siguri către un progres şcolar“, este concluzia inspectorului şef al ISJ.

Directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au discutat în cursul zilei de ieri despre proiectele desfăşurate în şcoli în primul semestru, dar şi despre problemele întâmpinate şi despre proiectele pentru cel de-al doilea semestru al acestui an şcolar. Întâlnirea, intitulată „Consfătuirea cu directorii din învăţământul preuniversitar“, a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară de la ora 11. „Este o prezentare a raportului activităţilor desfăşurate în primul semestru al acestui an şcolar.

Deşi acest semestru a fost unul foarte scurt, instituţia noastră a reuşit, prin inspectorii şcolari, să consilieze, să verifice, să monitorizeze la faţa locului toate cele 220 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică. Mai mult decât atât, prin intermediul celor cinci inspecţii generale pe care le-am realizat în unităţile de învăţământ, cu prioritate din mediul rural, am putut constata faptul că profesorii, cadrele didactice inspectate, au abilităţi şi competenţe profesionale, astfel încât, din 169 de profesori inspectaţi, 82% au obţinut calificativul «Foarte bine».

Asociind aceste date cu rata de promovare a elevilor pe toate nivelurile de învăţământ, putem conchide faptul că există paşi mici, dar siguri către un progres şcolar, că elevul este în centrul preocupărilor activităţilor din şcolile noastre şi, bineînţeles, în centrul activităţilor realizate de către Inspectoratul Şcolar“, a menţionat prof.dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi. În ceea ce priveşte planul de activităţi pentru cel de-al doilea semestru, una dintre activităţile principale aflate în centrul atenţiei pentru ISJ va fi proiectul CRED, proiect strategic al Ministerului Educaţiei, judeţul Iaşi fiind, alături de alte două judeţe din ţară, cu activităţi în cadrul acestuia. În cazul judeţului Iaşi, proiectul are drept grup ţintă aproximativ 1.000 de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar şi care beneficiază de activităţi de sprijin educaţional prin intermediul profesorilor. (Andrei MIHAI)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane (I)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane (I)

Actualele alegeri din Statele Unite nu sunt în principal o competiţie între doi candidaţi, ci între două viziuni radical diferite privind tipul de societate din America

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Nichita DANILOV

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Mergeam cu autobuzul 42 CUG – Copou, pe traseul ce cuprinde Bazarul, dealul Cetăţuia, cartierul Frumoasa, Manta Roşie, Pasarela Bucium, Bulevardul Socola, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Elena Doamnă, Tg. Cucu, Bulevardul Independenţei, Casa Studenţilor, Universitatea, Supermagazinul Copou, Rondul de la Agronomie şi înapoi. Făcusem de câteva ori traseul, stând pe scaun şi privind pe geam.

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Michael ASTNER

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Prin ianuarie 1974, tata a primit o scrisoare oficială de mulţumire de la maiorul în rezervă Ioan Călugăr, comandantul Centrului de Pregătire Militară a Tineretului pentru Apărarea Patriei de pe lîngă Întreprinderea de Confecţii „Steaua Roşie“ Sibiu. Iat-o:

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Dana ȚABREA

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Nu îmi mai permit în actualul context pandemic să vă îndemn să fiţi buni. Pentru că mă uit în jur şi observ că oamenii buni au cam dispărut. Sau – dacă au dispărut – nu au fost niciodată acolo. Însă nu voi înceta să vă călăuzesc privirea spre frumos, iar astfel poate măcar cineva se va descoperi vreodată pe sine, într-o relaţie reală cu celălalt.

pulspulspuls

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Ok, ştim că azi e sâmbătă şi, aşa cum v-am obişnuit, încercăm pe cât putem să nu vă plictisim şi în uichend cu subiecte din politichia cea sulfuroasă de Bahlui, dar iacătă că azi nu prea avem ce face şi, cum bătălia pentru liste la partidoiul ieşean mai are un pic şi iese în stradă, la bulivar, am zic că musai să vă spunem şi domniilor voastre două vorbe.

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.