anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

8 profesori ieşeni din 10 au primit calificativul „Foarte bine“ la inspecţie

GALERIE
profesori
 • profesori
- +

Ce s-a discutat ieri la consfătuirea directorilor de şcoli cu conducerea Inspectoratului Şcolar? „Există paşi mici, dar siguri către un progres şcolar“, este concluzia inspectorului şef al ISJ.

Directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au discutat în cursul zilei de ieri despre proiectele desfăşurate în şcoli în primul semestru, dar şi despre problemele întâmpinate şi despre proiectele pentru cel de-al doilea semestru al acestui an şcolar. Întâlnirea, intitulată „Consfătuirea cu directorii din învăţământul preuniversitar“, a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară de la ora 11. „Este o prezentare a raportului activităţilor desfăşurate în primul semestru al acestui an şcolar.

Deşi acest semestru a fost unul foarte scurt, instituţia noastră a reuşit, prin inspectorii şcolari, să consilieze, să verifice, să monitorizeze la faţa locului toate cele 220 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică. Mai mult decât atât, prin intermediul celor cinci inspecţii generale pe care le-am realizat în unităţile de învăţământ, cu prioritate din mediul rural, am putut constata faptul că profesorii, cadrele didactice inspectate, au abilităţi şi competenţe profesionale, astfel încât, din 169 de profesori inspectaţi, 82% au obţinut calificativul «Foarte bine».

Asociind aceste date cu rata de promovare a elevilor pe toate nivelurile de învăţământ, putem conchide faptul că există paşi mici, dar siguri către un progres şcolar, că elevul este în centrul preocupărilor activităţilor din şcolile noastre şi, bineînţeles, în centrul activităţilor realizate de către Inspectoratul Şcolar“, a menţionat prof.dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi. În ceea ce priveşte planul de activităţi pentru cel de-al doilea semestru, una dintre activităţile principale aflate în centrul atenţiei pentru ISJ va fi proiectul CRED, proiect strategic al Ministerului Educaţiei, judeţul Iaşi fiind, alături de alte două judeţe din ţară, cu activităţi în cadrul acestuia. În cazul judeţului Iaşi, proiectul are drept grup ţintă aproximativ 1.000 de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar şi care beneficiază de activităţi de sprijin educaţional prin intermediul profesorilor. (Andrei MIHAI)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Cosmin PAȘCA

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Aşa cum ANAF face publice listele marilor datornici persoane juridice, statul ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor o listă, ideal sub forma unei aplicaţii, în care să existe un update la zi cu situaţia datornicilor infractori. Fireşte, nu înşiraţi acolo toţi găinarii, ci doar persoanele publice condamnate definitiv, respectiv cazurile penale cu prejudicii mari, să zicem de peste 50.000 de euro. Sunt informaţii de interes public, teoretic nu există vreun motiv să cadă sub incidenţa GDPR.

opinii

Inevitabilul scandal

Briscan ZARA

Inevitabilul scandal

Cele mai mari, mai sângeroase şi mai distrugătoare conflicte sunt acelea care au la bază atât diferenţe ideologice, cât şi interese de diverse feluri. Marile războaie au fost o asemenea combinaţie letală.

Soacra cu o singură noră

Cristina DANILOV

Soacra cu o singură noră

Două scaune sunt goale în Paradis - unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. 

Pe urmele incaşilor (II)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (II)

Lima este un loc de plecare, pentru a descoperi fabuloasa civilizaţie a incaşilor, nu o ţintă. Conchistadorii s-au ferit de vechile cuiburi de vulturi ale incaşilor, situate pe crestele Anzilor ori pe îngustele văi ale râurilor repezi. Lumea străveche e şi astăzi în inima munţilor; cea nouă, pe litoralul deşertic de la Pacific. Fractura e vizibilă până astăzi. 

pulspulspuls

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.