anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

80 de studenţi fac practică printr-un program european la companii regionale

GALERIE
studenti uaic
 • studenti uaic
- +

80 de studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi vor beneficia de stagii de practică în cadrul proiectului „Simulator de carieră“ care este implementat de Fundaţia Dreptul la Educaţie.

Conform reprezentanţilor universităţii, în cadrul acestui proiect în valoare de 1,15 milioane de lei, finanţat din fonduri nerambursabile, se doreşte creşterea gradului de angajabilitate a 130 de studenţi din regiunile Nord-Est şi Sud-Est, prin implicarea acestora în program de învăţare la locul de muncă.

Există trei parteneri ai proiectului, implicaţi atât în partea de pregătire teoretică şi practică pe care o vor desfăşura studenţii, cât şi pe cea privind integrarea lor pe piaţa de muncă: UAIC Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava şi OTP Bank România.

„Proiectul contribuie la atingerea obiectivului specific al programului întrucât îşi asumă că cel puţin 44% dintre studenţii care au parcurs programul de învăţare la locul de muncă organizat prin proiect îşi vor găsi un loc de muncă în cadrul partenerului, dar şi la alte companii, ca urmare a spriji­nului primit“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Printre beneficiile proiectului, aceştia au enumerat: creşterea gradului de conştientizare asupra beneficiilor participării la programe de învăţare la locul de muncă, formare şi dezvoltarea de competenţe profesionale adaptate la cele mai recente evoluţii de pe piaţa muncii, dar şi de formare şi dezvoltare de competenţe necesare pentru ca un angajat să rămână competitiv.

Proiectul şi-a propus, la nivelul regiunii, să crească rata de ocupare a forţei de muncă de către tineri, iar implicarea UAIC în proiect este alocarea celor 80 de locuri de practică pe parcursul a doi ani, cât durează proiectul. Studenţii selectaţi vor primi o bursă, iar la final va fi organizată o competiţie profesională, la care vor participa toţi cei care au urmat stagii de practică, urmând a fi acordate în cadrul acestei competiţii şi o serie de premii în bani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.