​​FOTO Noile uniforme de combat ale Armatei Romane. Ce tinute vor avea militarii romani din 2017
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

​​FOTO Noile uniforme de combat ale Armatei Romane. Ce tinute vor avea militarii romani din 2017

GALERIE
uniforme militari 2017 1uniforme militari 2017 2uniforme militari 2017 3uniforme militari 2017 4uniforme militari 2017 5uniforme militari 2017 6uniforme militari 2017 7uniforme militari 2017 8
 • uniforme militari 2017 1
 • uniforme militari 2017 2
 • uniforme militari 2017 3
 • uniforme militari 2017 4
 • uniforme militari 2017 5
 • uniforme militari 2017 6
 • uniforme militari 2017 7
 • uniforme militari 2017 8
- +

Noile uniforme combat ale Armatei Romane, ce vor echipa militarii incepand cu anul 2017, au fost prezentate, marti seara, la Cercul Militar National din Bucuresti, in stilul evenimentelor de moda. Uniformele au fost concepute prin consultarea militarilor din toate categoriile de forte, a precizat ministrul Motoc. Primele uniforme au fost realizate intern, urmand ca MApN sa lanseze o licitatie pentru dotarea intergii armate cu noile tinute. 

"A fost o conceptie interesanta, in sensul in care a fost data in consultare militarilor din toate categoriile de forte care au probat mai multe luni un numar de asemenea uniforme, au dat feedback si a rezultat o optimizare continua a uniformei. Este specifica in sensul ca este utilizabila in toate teatrele de operatii in care actioneaza Armata Romana; este utilizabila deopotriva in toata gama de misiuni de pe teritoriul national", a declarat marti Mihnea Motoc, citat de Agerpres.
 
El a precizat ca exemplarele lansate pentru testare au fost realizate cu forte proprii, in cadrul Armatei, ceea ce a presupus zero presiune bugetara.
 
"Vom lansa in etapa urmatoare o procedura de achizitie, dupa care uniformele vor intra propriu-zis in serviciu la inceputul anului viitor", a mai spus Motoc.
 
"Caracteristicile materialului, ajustarea pe corp, atasarea diferitelor materiale si dispozitive necesare ducerii luptei, rezistenta in timp sunt criterii din ce in ce mai importante in definirea capacitatii actionale a oricarei structuri militare."

Despre noile uniforme militare
 
Proiectul de realizare a noului model de tinuta de instructie, cu pastelizare unica, pentru toate zonele in care militarii Armatei Romaniei desfasoara misiuni, a inceput in luna aprilie a anului 2015 si s-a finalizat la sfarsitul lunii septembrie a anului 2016, precizeaza MApN intr-un comunicat.
 
Proiectul a inceput prin solicitarea de la operatorii economici care au participat la ultima procedura de achizitie a costumului de instructie a unor mostre de tesatura cu caracteristici superioare celei din care sunt realizate tinutele aflate in prezent in dotare, cu un camuflaj care sa asigure mascarea atat in zona temperata, cat si in cea calda.
 
In cadrul Modulului Ateliere din Comandamentul logistic intrunit au fost realizate 436 de uniforme combat care au fost testate in probe de purtare in unitati militare apartinand categoriilor de forte ale armatei. Pretul articolelor din compunerea tinutei combat va fi stabilit in urma desfasurarii procedurilor de achizitie, produsele urmand sa fie livrate pe parcursul anului 2017.
 
FOTO: Agerpres

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.