Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

A tăiat gâtul amantei cum tăia mieii

„A intrat lama în gât şi am tras. Am sărutat-o şi i-am spus că o iubesc“

GALERIE
lama
  • lama
- +

A fost mărturia dată de bărbat în faţa judecătorilor. Femeia a avut noroc şi a scăpat ca prin minune. Agresorul a declarat că nu mai tăiase animale de mult timp.

Un bărbat aproape că a fost mângâiat părinteşte pe creştet de magistraţii Tribunalului, după ce a încercat să-şi ucidă amanta. Deşi victima a fost grav rănită şi abia a scăpat cu viaţă, judecătorii au decis să-l condamne pe Constantin Corodeanu la minimul de pedeapsă prevăzută de codul penal pentru tentativa de omor. Sentinţa nu este definitivă, ea mai putând fi modificată la nivelul Curţii de Apel.

În vârstă de 22 de ani, Constantin Corodeanu din Trifeşti a legat anul trecut o legătură amoroasă cu I.G., relaţia dintre cei doi ajungând în scurt timp să fie cunoscută de toţi vecinii şi chiar de soţul femeii. Acesta a acceptat tacit faptul că era înşelat de soţia sa, Corodeanu fiind cunoscut ca violent.

Pe 18 decembrie anul trecut, Coro­deanu a mers în vizită la un prieten din satul vecin, Zaboloteni, unde au băut împreună. Pe parcursul zilei, I.G. şi Corodeanu s-au conversat prin SMS. Femeia îl chema la ea, fiind singură. Soţul îi era plecat cu băieţii la pădure, iar fetiţa mai mică se afla la o mătuşă. Corodeanu prefera însă să rămână la băut cu prietenii. La un moment dat, şi-a sunat amanta, dar nu pentru a o anunţa că vine la ea, ci pentru a o chema să-i aducă nişte bani. Băutura era pe terminate şi voia să mai cumpere. Femeia l-a refuzat, ceea ce l-a scos din minţi pe Corodeanu.

„Mi-a spus că nu vine, că pleacă la mama ei. Eu am înjurat şi am aruncat telefonul jos, l-am spart. I-am spus că o omor“, avea să povestească bărbatul în faţa instanţei.

Corodeanu s-a întors de la Zaboloteni cu căruţa, pe care a lăsat-o la locuinţa părinţilor. Apoi, s-a dus la casa iubitei sale, înarmat cu un cuţit pe care îl avea de când lucrase la o stână, cu 2-3 ani înainte.

„Am văzut-o în curte şi am chemat-o în casă. A venit după mine, a intrat prima în casă şi a mers în camera unde este patul şi soba. I-am spus că dacă nu m-a ascultat... Am pus-o pe pat, am întins-o, m-am pus pe ea, am încălecat-o şi am prins-o de mâini şi am băgat cuţitul în gât şi am tăiat-o. Am băgat cuţitul într-o parte, a intrat lama în gât şi am tras. Am sărutat-o după aceea, i-am spus că o iubesc“, a spus Corodeanu.

Conform declaraţiilor acestuia, a folosit pentru a-şi lovi iubita aceeaşi mişcare pe care o folosea când tăia mieii. El a adăugat totuşi că nu mai tăiase de mult animale.

Lama i-a pătruns femeii în gât pe o lungime de 15 cm. Grav rănită şi sângerând abundent, I.G. a reuşit să fugă şi să ceară ajutor. Distanţa dintre Trifeşti şi Iaşi este de aproape 40 km, femeia ajungând la spital cu puţin înainte de a fi prea târziu.

„Situaţia a necesitat intervenţia medicală de urgenţă. Din cauza stării sale de sănătate la momentul stabilirii deciziei terapeutice, pacienta nu avea în acel moment discernământ şi nu îşi putea exprima voinţa, respectiv acordul pentru intervenţia medicală. Orice întârziere în acordarea de îngrijiri medicale şi în realizarea intervenţiei ar fi pus în pericol în mod ireversibil viaţa pacientei. În lipsa intervenţiei de urgenţă pacientul risca insuficienţă respiratorie acută, deces prin asfixie“, s-a menţionat în expertiza medico-legală.

Magistraţii Tribunalului au apreciat că fapta a fost comisă cu intenţia clară de a ucide. Instanţa a reţinut şi faptul că bărbatul nu s-a preocupat niciun moment de starea victimei. După ce a încercat să o ucidă, a făcut scandal în curtea acesteia, apoi s-a dus liniştit acasă şi a povestit părinţilor ce făcuse. A rămas în camera lui, ascultând mu­zică până la sosirea poliţiştilor.

„Reţinând că fapta săvârşită de inculpat prezintă un grad de pericol social deosebit de ridicat, iar inculpatul, prin modul concret în care a acţionat în desfăşurarea activităţii infracţionale prezintă periculozitate pentru societate, instanţa constată că se impune aplicarea unei pedepse care să răspundă atât necesităţii de reeducare a inculpatului şi împiedicare a acestuia de a repeta încălcarea legii penale, cât şi necesităţii protejării societăţii prin atenţionarea membrilor săi de a nu comite astfel de încălcări deosebit de grave ale legii penale“, au menţionat judecătorii.

Cu toate acestea, pedeapsa asupra căreia s-au oprit magistraţii a fost de doar 5 ani de în­chisoare. În plus, Corodeanu va trebui să plătească victimei sale 5.000 de euro ca despăgubiri şi să achite costurile de spitalizare, care s-au ridicat la aproape 32.000 lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri