​​Marius Bodea (Senator USR PLUS): România merită iubită și să lupți pentru ea! La mulți ani! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

Comunicat de presa

​​Marius Bodea (Senator USR PLUS): România merită iubită și să lupți pentru ea! La mulți ani! (P)

GALERIE
template cover ziarul de iasi_MB-02
 • template cover ziarul de iasi_MB-02
- +

România nu e ușor de iubit. Fiecare am simțit, măcar o dată în viață, dezamăgirea și deznădejdea că țara nu merge în direcția pe care ne-o dorim și fiecare am luat în calcul, în cele mai complicate momente, inclusiv plecarea către alte zări mai stabile, mai europene, mai prospere.

Astăzi, trecem printr-un astfel de moment complicat, creat de politicieni care continuă să nu înțeleagă că românii așteaptă cu totul altceva de la ei și care au trădat, încă o dată, speranțele noastre pentru o țară modernă. 
Dar România este o țară care merită iubită. Fiind prinși cu toții în vâltoarea crizelor politice și în ultimii doi ani dați peste cap de pandemia de coronavirus, nu mai avem răgazul să vedem că, de fapt, România și noi toți am făcut progrese uriașe în ultimii 32 de ani. 

Am pornit, în 1990, nu de la zero, ci de la minus 10. La finalul regimului comunist, la finalul deceniului de foamete, cozi și abuzuri al dictaturii ceaușiște, România era o țară sărăcită și răvășită. Oamenii au tendința să înfrumusețeze trecutul, dar imaginile video nu mint. 

Revedeți orice înregistrate din România anilor 1990 și veți regăsi acea țară cenușie, cu oameni îmbrăcați sărăcăcios și trist, cu drumuri distruse și neglijate, cu blocuri deja jupuite și cu o economie în faliment. 

În 30 de ani, progresul pe care l-am făcut este enorm. Știu, nu suntem conștienți de asta tot timpul și nu simțit asta mereu. Dar ăsta e adevărul. România se află în cea mai bună perioadă din toată istoria sa: suntem parte a unei uniuni economice și politice care-i asigură stabilitate și care a împins-o înainte (uneori cu forța, ce-i drept) spre modernitate, suntem parte a unei uniuni militare care ne asigură securitatea și protecția în fața amenințărilor externe. 

Inclusiv economic, România stă mult mai bine decât în 1990. Nu trebuie să mă credeți pe mine, ci să verificați cifrele realității: în 1990, PIB-ul țării era de doar 35,7 miliarde de euro. În 2020, a ajuns la peste 220 de miliarde de euro. 

Am învățat, în toți acești ani, ce înseamnă democrația și cât de greu este de apărat, ce înseamnă libertatea și cu responsabilități vine, ce înseamnă să lupți continuu pentru mai bine. Am învățat că avem puterea să schimbăm lucrurile pe cont propriu, dar și în comunitate. 

Am reînvățat să ne cerem și să ne apărăm drepturile, inclusiv prin protest dacă e nevoie, am înțeles că trebuie să le cerem statului și politicienilor să respecte principii, căci nu avem nevoie de pomenile lor. 

Sigur, România nu este încă acolo unde ne-am dori. Mai avem cu toții, cei care încă mai credem în forța acestei țări, mult de lucru. Dar eu unul nu mi-am pierdut speranța. De asta, voi continua să acționez, din Parlament, pentru a continua să impunem schimbarea în bine în țară. 

Chiar dacă România e greu de iubit, România merită iubită. Și merită să luptăm pentru ea și pentru noi.


 
Marius BODEA
Senator USR PLUS de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X