„Ai grijă de tine. Spune NU cancerului de colon!” - Campanie de screening organizată de Spitalul Providenţa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

„Ai grijă de tine. Spune NU cancerului de colon!” - Campanie de screening organizată de Spitalul Providenţa

GALERIE
gastro 1
  • gastro 1
- +

Spitalul Providenţa anunţa că în perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2014 desfăşoară campania „Ai grijă de tine. Spune NU cancerului de colon!”. Acţiunea este  menită să prevină apariţia cancerului de intestin gros, dat fiind faptul că anul în lume se pierd peste 700.000 de vieţi din cauza acestei boli.

„Depistată în stadiu inicipent, această afecţiune ar putea fi vindecată complet. În lipsa diagnosticării timpurii şi a terapiei însă, cancerul de colon a devenit a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa, deşi, prin screening, cel puţin 60% dintre pacienţi ar putea fi salvaţi”, a precizat dr. Roxana Neculau, medic specialist Gastroenterologie în cadrul Spitalului Providenţa.

„Odată cu achiziţia noii aparaturi, dorim să oferim tuturor persoanelor şansa de a beneficia în mod gratuit de o consultaţie gastroenterologică, dar şi de colonoscopie, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie şi la recomandarea medicului nostru specialist. Considerăm că screening-ul este una dintre cele mai importante metode de a preveni cancerul şi ne propunem, în acest fel, să fim alături de pacienţii noştri care îşi doresc o viaţă sănătoasă”, a declarat Marinel Talpeş, director al Spitalului Providenţa.

Astfel, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie pentru specialitatea Gastroenterologie, orice persoană cu vârsta peste 18 ani poate beneficia de campania „Ai grijă de tine. Spune NU cancerului de colon!”.

Pentru informaţii şi programări pacienţii sunt rugaţi să sune la numerele de telefon 0232-241.271 şi 0730.230.030 sau să se prezinte la sediul unităţii medicale: Şoseaua Nicolina nr. 115, CUG.
 


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.