"A ameninţat copilul cu Poliţia". Părinţii reclamă atitudinea unui medic de la Spitalul de Copii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

"A ameninţat copilul cu Poliţia". Părinţii reclamă atitudinea unui medic de la Spitalul de Copii

Problemele ar fi în Clinica de Neurologie Pediatrică.

GALERIE
spitalul Sfanta Maria Iasi
  • spitalul Sfanta Maria Iasi
- +

Mama unui copil în vârstă de nouă ani din Iaşi a povestit pe o reţea de socializare experienţa traumatizantă pe care a trăit-o în Clinica de Neurologie Pediatrică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi. Irina Plămădeală spune că a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute la spital pentru că tratamentul pe care îl făcea copilul de mai multe luni nu îşi făcea efectul. Acolo însă nu a putut rămâne internată cu copilul, fiind vorba şi despre epidemia de gripă existentă. 

 

Femeia susţine că dr. Georgeta Diaconu li s-a adresat pe un ton nepotrivit, iar în urma internării au plecat acasă cu acelaşi tratament pe care copilul îl făcea deja, fără alte explicaţii suplimentare, după mai multe zile de spitalizare. „Stăm vreo trei ore la triaj până ne trimite sus la Secţia Neurologie, la etajul 6. «Doamna» doctor conferenţiar Diaconu Georgeta îmi repetă la două minute «stai la doi metri mai încolo, să nu ne îmbolnăvim», îmi ia trimiterile din mână, îmi spune să las copilul şi să vin miercuri - joi pentru externare. Îi spun, în timp ce-mi zicea să plec, că a făcut tratament câteva luni şi că nu şi-a făcut efectul. Îmi răspunde «nu mă interesează ce tratament a făcut, îi facem analizele şi îi prescriem un tratament». Apoi mă întreabă «pampers, pampers ai adus?» (…) Am mai stat un pic cu Alex şi am plecat. Nu m-au lăsat să intru în salon pentru că e epidemie de gripă. Ok, ies, plec acasă. Merg spre seară, nu mă lasă la Alex pentru că, citez: «l-ai văzut acum câteva ore»“, a prezentat femeia în postare.

În timpul internării, copilul s-a plâns de dureri de cap, de burtă, de faptul că a răcit din cauză că a dormit o noapte întreagă cu geamul deschis sau că personalul medical se poartă urât cu el spunându-i să nu se mai plângă pentru că „dacă erai sănătos nu erai la spital“, iar una dintre infirmiere i-a aruncat ceaiul şi sticlele cu apă aduse de acasă. „Infirmiera a zis că nu e bun ceaiul şi i l-a aruncat, inclusiv sticlele cu apă plată. Am aflat că bea apă de la robinetul jegos din baie. Nici măcar n-am avut cu cine să mă cert sau să vorbesc frumos, că nu mă asculta nimeni“, a mai povestit Irina Plămădeală. Marţi dimineaţă, la ora 7.00 copilul şi-a sunat mama plângând după ce medicul i-ar fi zis că, dacă nu vine să îl ia acasă, cheamă poliţia, asta deşi externările se fac în jurul prânzului. „Am potolit copilul prin telefon, i-am zis că mă îmbrac şi vin, dar la ora două pentru că pe uşă scria «biletele de externare se eliberează după ora 14.» (…) Merg la doctoriţă şi îi reamintesc că mi-a spus de faptul că pe ea nu o interesează ce tratament i-am dat şi îmi prescrie acelaşi tratament încă trei luni şi-mi zice «stai la distanţă, să nu ne îmbolnăvim. E bun tratamentul, cum nu mă interesează, dar trebuie pe o perioadă de cel puţin trei luni»“, relatează mama în postare.

Contactată de reporterul „Ziarului de Iaşi“, mama a precizat că nu a înaintat nicio sesizare către conducerea unităţii medicale, considerând că nu va fi băgată în seamă sau că nu se va lua nicio măsură concretă. Aceasta nu este prima dată când părinţii se plâng de acest gen de comportamente din partea dr. Diaconu, de-a lungul timpului fiind şi alte cazuri sesizate. „Când a consultat copilul, a început să strige că am ţinut copilul ca să moară, tot felul de acuzaţii urâte. Acesta este comportamentul obşinuit al doamnei doctor, aşa se comportă cu toţi pacienţii, cu mamele, cu asistentele, cu infirmierele“ sau „tratează copiii în cel mai mizerabil mod şi nu cred că este normal să îi facă pe toţi epileptici“ sunt doar câteva dintre mărturisirile părinţilor prezentate pe diferite site-uri. Reprezentanţii Spitalului de Copii au precizat că vor oferi un punct de vedere referitor la acest incident, însă doar după ce vor fi analizate cele petrecute. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.