A apărut un nou partid la Iaşi: Nu avem pe nimeni care să ne controleze
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

A apărut un nou partid la Iaşi: Nu avem pe nimeni care să ne controleze

GALERIE
foto Dan Luca - partidul societatii iesene psi - 0011
  • foto Dan Luca - partidul societatii iesene psi - 0011
- +

Un nou partid şi-a anunţat ieri intrarea în scena politică. Partidul Societăţii Ieşene (PSI) este ultima formaţiune politică intrată în arena electorală, cu doar trei luni înaintea alegerilor locale.  

Noul partid, declarat de dreapta, urmează să acţioneze la nivel local, filiala ieşeană nefiind reprezentanta vreunei formaţiuni politice constituite la nivel central. “Plecăm la drum cu o viziune diferită faţă de partidele mari. Nu avem la nivel central pe nimeni care să ne controleze, care să ne facă agenda. De la «centru», se iau în calcul, mai mult sau mai puţin, interesele comunităţii. Am văzut până acum felul în care au fost tratate proiecte importante pentru Iaşi, precum autostrada sau Spitalul Regional de Urgenţe. Încercăm o altfel de viziune, plecată de jos în sus, de la comunitatea locală spre nivelul naţional”, a spus preşedintele PSI, Ioana Popescu.

Aceasta a prezentat noul partid ca o formaţiune a tinerilor proveniţi din mediul privat, membrii partidului neregăsindu-se nici în rândurile PSD, nici în cele ale partidelor tradiţionale de dreapta. “Am văzut cu toţii ce a fost astă-vară, când a fost arestat primarul Nichita şi când preşedintele Consiliului Judeţean, Adomniţei, a ajuns să fie cercetat penal. Tinerii care au vrut să se regăsească în oferta unui partid au rămas de izbelişte. Dacă ajungem tot la aceşti oameni ca lideri, avem o problemă. Aceştia sunt oamenii care la fiecare patru ani se prezintă cu mereu aceleaşi promisiuni, niciodată îndeplinite”, a spus Popescu.

PSI nu a avansat o listă de candidaţi la alegerile locale. Aceasta ar urma să fie propusă în viitorul apropiat, în măsura în care timpul rămas până la alegerile locale o va permite. Primul punct din programul politic al noului partid este transparentizarea cheltuielilor public e, PSI propunând afişarea oricăror documente privitoare la folosirea banilor din bugetul local în termen de 72 de ore de la emitere. PSI propune şi reforma administraţiei publice, prin reducerea birocraţiei, ca şi efectuarea investiţiilor publice prioritar din fondurile disponibile din finanţările europene.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.