A apărut un organism consultativ în Sănătate care ar purta grija pacientului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

A apărut un organism consultativ în Sănătate care ar purta grija pacientului

GALERIE
sanatate, ghid, consultativ
  • sanatate, ghid, consultativ
- +

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a înfiinţat Consiliul Naţional al Siguranţei Pacientului (CNSP), un organism de specialitate consultativ. 

Consiliul va face propuneri de acţiuni şi proiecte pentru a creşte siguranţa asistenţei medicale şi va colabora cu universităţile şi cu alte instituţii pentru a stabili nevoile de formare a profesioniştilor. De asemenea, prin intermediul CNSP vor fi formulate propuneri de îmbunătăţire sau actualizare a ghidurilor şi protocoalelor de practică medicală.

Consiliul Naţional al Siguranţei Pacientului va avea în componenţa sa societăţi ştiinţifice şi profesionale medicale, structuri asociative ale pacienţilor, membri ai Academiei Române şi ai Academiei de Ştiinţe Medicale, dar şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii. Biroul Executiv va fi compus din nouă membri, câte un reprezentant al specialităţilor medicale, chirurgicale, oncologice, pediatrice, medicină de laborator, imagistică, anestezie şi terapie intensivă şi un reprezentant al asociaţiilor pacienţi. Având în vedere că noul consiliu se află în coordonarea ANMCS, aceasta va trebui să propună teme pentru analiză, dezbateri şi chiar să emită recomandări, să asigure comunicarea recomandărilor CNSP către Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Sănătate şi alte instituţii interesate. „ANMCS identifică şi propune spre aprobarea Biroului Executiv al CNSP obiectivele de cercetare în domeniul calităţii serviciilor de sănătate, în funcţie de nevoile sistemului sanitar, cu consultarea sau la propunerea MS, CNAS sau a colegiilor profesionale”, se precizează în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.