A apărut vaccinul anti-COVID românesc, natural, de ţară!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Text umoristic

A apărut vaccinul anti-COVID românesc, natural, de ţară!

GALERIE
bomba
  • bomba
- +

Nişte entuziaşti cercetători voluntari din frumoasa localitate Anemici au creat cu două zile în urmă primul vaccin anti-COVID ARN mesager românesc autentic, "sută la sută natural, de ţară"; astăzi stăm de vorbă cu unul dintre ei:

- Bună ziua! De unde pasiunea pentru biochimie?

- Pentru ce? Eu sunt pasionat de table, mai ales. Aşa mi-a şi venit ideea cu vaccinul, că jucam table cu nea Nicu, poştaşul. În cinstea lui am pus vaccinului şi denumirea "mesager". Aşa se cheamă, "A.R.N. mesager", de la Anton, Relu şi Nicu. Relu sunt eu, iar Anton e vecinul, care n-a venit cu ideea, ci cu două peturi de vin.

- Dar ideea, ideea cu vaccinul, de unde a venit?

- Mai demult am avut bufet, dar am renunţat după ce s-au plâns unii că turnam apă în vin. Eu o făceam doar pentru binele lor, să nu se îmbete, să se bată. După aia am auzit de la televizor că şi în vaccinul ăsta, albastru, de la Viagra, se bagă apă, se fac mai multe doze din una singură, deci mi-am zis că am experienţă. Plus că mai am şi vaci, iar "fermă de vaci" sună cam la fel cu "firmă de vaccinuri", nu trebuie să schimb prea multe litere. Am citit că primul vaccin din lume a fost făcut din zeamă de la vaci bolnave, aşa că am făcut şi eu zeamă de vacă bună, cu vitamine. Cum "vaccin" vine de la vacă, bănuiesc că şi cuvântul "vitamină" vine de la vită, aşa cred...

- Şi cum e vaccinul dumneavoastră cu vitamine?

- Bun, gustos! Cu rădăcinoase, roşii, ardei, pătrunjel deasupra, eventual cu ardei iute şi smântână. La cât de acru facem vaccinul, te trezeşte şi din mahmureală, nu doar din COVID! Mai are un avantaj, că nu se administrează prin injectare în mână, ci oral, cu lingura. Ce-i drept, folosim şi noi alcool înainte de vaccinare, dar nu frecăm pacientul pe braţ cu el ci i-l servim aşa, într-un păhărel.

- Practic, ce descrieţi dumneavoastră e o ciorbă de vită! Ce legătură are cu vaccinul împotriva coronavirusului?

- Are! Are, că tot de la o ciorbă s-a molipsit omenirea! De la ciorba de liliac! Cui pe cui se scoate!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.