anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

BaSS, eveniment reper pentru lumea medicală din Europa

”Astfel de congrese punctează imaginea Iașului pe harta Europei și a lumii!”

GALERIE
23
 • 2
 • 3
- +

La Iași se desfășoară în această perioadă cel mai amplu congres dedicat medicinei dentare organizat până în prezent în România.

Cea de-a 23-a ediție a Congresului  Societăţii Balcanice de Stomatologie ( BaSS)  este găzduită pentru prima dată la Iași și va rămâne un reper  în istoria BaSS datorită capacității organizatorilor de a reuni la această manifestare reprezentanții celor mai importante asociații și organizații profesionale recunoscute la nivel internațional în medicina dentară.

Este extraordinar ce au reușit organizatorii să realizeze la această manifestare de la Iași. Este foarte dificil să aduci la aceeași masă de dezbateri profesioniști  din întreaga lume, reprezentanți ale celor mai importante organizații și asociații profesionale din domeniul medicinei dentare.  Această conferință ne oferă ocazia de a construi punți și puncte de vedere comune, de a aborda științific și profesional probleme  cu care toți practicienii se confruntă zi de zi, indiferent de țară sau specializare. Felicit organizatorii pentru această reușită”, a declarat prof. Argirios Pissiotis, președintele BaSS.

Este notabil că manifestarea se va bucura de prezența a 700 de participanți, din 20 de ţări ale lumii. În perioada desfășurării congresului vor fi prezentate 500 de lucrări ştiinţifice, vor avea loc expoziţii de aparatură şi echipamente medicale de specialitate , conferinţe si sesiuni ştiinţifice. Trebuie punctată prezența leaderilor mondiali de opinie în stomatologie dentare: Past President Patrik Hescot, President ERO - Anna Lella, Director for African Region of FDI - Prof.Koffi Yolande, President BaSS - Prof. Argirios Pissiotis, FDI-Councilor - Prof. Nikolai Sharkov, ADEE-Quality and Education Comitee - Prof. Rui Amaral Mendes.

Această participare se traduce printr-o concentrare  deosebită de forțe a specialiștilor de renume mondial, un prilej foarte bun pentru a găsi și stabili soluții comune privind viitoarele linii principale de abordare a problemelor din domeniul sănătății orale. Este o manifestare complexă care are ca tematică principală  „Medicina dentară a tânărului în raport cu cea a pacientului vârstnic”. Este o manifestare complexă  în cadrul căreia vor fi dezbătute şi enunţate politici de sănătate privind internaţionalizarea practicii medicale stomatologice”, a declarat prof. dr. Norina Forna,  președinte al Congresului, preşedinte ales al Societăţii Balcanice de Stomatologie şi Decan al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

La acest eveniment, board-urile tuturor asociațiilor și organizațiilor profesionale prezente la congres se vor reuni pentru a-și stabili direcțiile viitoare de activitate, întâlnirea urmând să aibă loc la sediul Primăriei Iași, instituţie parteneră a manifestării.

”E o mare onoare pentru noi ca Iașul să găzduiască manifestare de o asemenea amploare, cu specialiști de renume din întreaga lume. Astfel de congrese  punctează  imaginea Iașului pe harta Europei și a lumii. Aceasta este calea de dezvoltare, calea spre viitor”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului prezent ieri la conferința de presă dedicată acestui eveniment.

Congresul Societăţii Balcanice de Stomatologie ( BaSS ), ediția a 23-a Iași, este organizat de Asociaţia Dentară Română pentru Educaţie și Asociaţia Societatea Română de Reabilitare Orală.  Societatea Balcanică de Stomatologie ( BaSS ) este una dintre cele mai importante organizaţii profesionale în domeniul stomatologiei din ţările balcanice fiind înfiinţată în 1996. România a preluat pentru prima oară preşedinţia Congresului în anul 2012, iar în 2018 pentru a doua oară. BaSS este afiliată la Federaţia Dentară Internaţională (FDI), aceasta fiind la rândul ei cea mai mare structură mondială în domeniul stomatologiei. Este forumul reprezentativ pentru mai mult de 1 milion de medici stomatologi din lumea întreagă şi cuprinde circa 200 de asociaţii internaționale ale medicilor dentişti din peste 130 de ţări.

Este o mare bucurie pentru mine să fiu prezent la Iași la această manifestare complexă, științifică și profesională, unde vom încerca să stabilim politici comune privind sănătatea orală. Trebuie să înțelegem și să determinăm publicul să înțeleagă cât de importantă este sănătatea orală pentru oricine, din orice colț al lumii: dacă avem astfel de probleme nu putem mânca, nu putem vorbi, comunica, etc.  Iar noi, profesioniștii din acest domeniu, suntem responsabili pentru a promova politici comune la nivel mondial privind sănătatea orală”, a subliniat prof. Patrik Hescot, FDI.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.