Noua pistă a Aeroportului din Iaşi, „inaugurată“ şi de Fenechiu (GALERII FOTO)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Noua pistă a Aeroportului din Iaşi, „inaugurată“ şi de Fenechiu (GALERII FOTO)

GALERIE
inaugurare pista aeroport (28D)inaugurare pista aeroport iasi (1)inaugurare pista aeroport iasiaterizare nava pe aeroport iasi dd(1)inaugurare pista Aeroport Iasi 21 august (1)inaugurare pista Aeroport Iasi 21 august (2)inaugurare pista Aeroport Iasi 21 august1408604722955inaugurare pista Aeroport Iasi 21 august (3)140860469159214086046404071408604640407mitropolit la aeroport
 • inaugurare pista aeroport (28D)
 • inaugurare pista aeroport iasi (1)
 • inaugurare pista aeroport iasi
 • aterizare nava pe aeroport iasi dd(1)
 • inaugurare pista Aeroport Iasi 21 august (1)
 • inaugurare pista Aeroport Iasi 21 august (2)
 • inaugurare pista Aeroport Iasi 21 august
 • 1408604722955
 • inaugurare pista Aeroport Iasi 21 august (3)
 • 1408604691592
 • 1408604640407
 • 1408604640407
 • mitropolit la aeroport
- +
Autorităţile judeţene inaugurează noua pistă, anunţând şi un mic spectacol aviatic.

UPDATE

ORA 11:25

A avut loc prima mare aterizare pe pista nouă a Iaşului. Cursa Roma-Iaşi, efectuată de aeronava Boeing 737-300 Deva, a avut parte de o primire specială, trecând pe sub un arc de apă făcut de două autospeciale de pompieri.

GALERIE FOTO I


ORA 11:10

Locul oficialităţilor a fost luat de fanfara Garnizoana.

GALERIE FOTO II

ORA 11:00

Preşedintele CJ, Cristian Adomniţei, a mulţumit public tuturor celor implicaţi în proiect cărora le-a acordat diplome. Printre cei care au primit mulţumiri s-au aflat şi primarul Gheorghe Nichita şi fostul ministru Relu Fenechiu. ”Aeroportul din Iaşi, alături de cele din Suceava şi Bacău, constituie pilonii pe care trebuie să se dezvolte întreaga regiune. Fără aeroport nu aveam şansa dezvoltării”, a afirmat Adomniţei.

GALERIE FOTO

Diplomă a primit şi fostul şef CJ, Lucian Flaişer (2000-2008). În schimb, nu a strigat numele lui Constantin Simirad.

ORA 10:40

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a promis că va da toţi banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor legate de construcţia noi ipiste a Aeroportului Iaşi.

ORA 10:20

Directorul Aeroportului, Marius Bodea, a mulţumit public lui Relu Fenechiu pentru ajutorul dat în construcţia pistei, numindu-l "părintele proiectului de modernizare". El a citit un mesaj transmis de Fenechiu din spatele gratiilor.

El a mai spus că lucrările la noua pistă s-au desfăşurat fără sincope, investiţia fiind terminată cu aproape un an mai devreme faţă de termenul stabilit prin contract cu constructorii.

”Sunt trei milioane de metri cubi de pământ excavaţi. S-a lucrat pe teren minat, pentru că s-a găsit muniţie. Îi mulţumesc lui Relu Fenechiu, părintele acestui proiect”, a spus Marius Bodea.

De altfel, directorul Aeroportului Iași a citit un mesaj adresat de Relu Fenechiu, încarcerat în Penitenciarul Iaşi, unde își ispășește pedeapsa de cinci ani de închisoare în dosarul "Transformatorul".

Mai multe imagini de la debutul festivităţilor găsiţi în GALERIE FOTO 

Imagini FOTO realizate de Dan LUCA şi Ciprian ISACHI.

ORA 10:00

Slujba de sfinţire a pistei, oficiată în comun de ÎPS Teofan şi PS Gherghel, şi cuvântările celor doi clerici vor avea loc în intervalul 9,50-10,15. Până la 10.40 este programat discursul directorului Aero­por­tului, Marius Bodea, şi prezentarea unui film documentar despre realizarea pistei. Până la 11.20 vor fi ţinute alte discursuri oficiale. Cursa Roma – Iaşi va ateriza la 11.25, momentul fiind transmis în direct pe un monitor instalat în incinta Aeroportului.

S-au strâns aproximativ 800 de persoane

ORA 9:44

Cunoscuta prezentatoare TV Simona Gherghe conduce festivităţile, iar fetele de la Amadeus încântă publicul. Numărul ieşenilor care doresc să fie de faţă la festivităţile de astăzi este în continuă creştere, ajungând la 500 de persoane.

Sunt prezenţi şi IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Episcopul Romano-Catolic, Petru Gherghel.

ORA 9:35

La Aeroport s-au strâns în jur de 400 de persoane, dintre care 100 sunt oficialităţi. Constantin Simirad, cel care a demarat procedurile de obţinere a banilor pentru construirea pistei în perioada în care a fost şeful CJ, nu este prezent.

ORA 9:00

Aproximativ 200 de ieşeni s-au adunat în zona terminalului Aeroportului pentru a asista la festivităţile legate de inaugurarea noii piste. Ei sunt întâmpinaţi pe muzica din "Piraţii din Caraibe". Au fost pregătite 500 de scaune pentru cei care vor sta astăzi la Aeoport. Au început să sosească oficialităţile (câţiva parlamentari, din CJ), gazdă fiind Marius Bodea, directorul Aeroportului.

În această dimineaţă. zona este survolată de un avion uşor de care este prins un banner pe care scrie "Misiune îndeplinită"

TEXT apărut în paginile cotidianului Ziarul de Iaşi de astăzi, 21 august

Noua pistă a Aeroportului a fost dată în folosinţă încă înainte de inaugurare. Cursa Roma - Iaşi, care va fi întâmpinată astăzi la Iaşi cu festivitatea oficială de deschidere a pistei, va fi de fapt a 15-a cursă care foloseşte noua pistă flexibilă. „Cursele de azi (miercuri, n.r.) au fo­losit noua pistă. Firesc, câtă vreme pista este operaţională”, a confirmat Raluca Filip, responsabil relaţii publice la Ae­roport.

Aerogara a fost redeschisă ieri după cinci zile în care niciuna din piste nu a putut fi utilizată, din cauza lucrărilor de realizare a conexiunii dintre noua pistă şi platforma de îmbarcare-debarcare. Prima zi de la redeschidere a început cu două curse anulate, respectiv aterizarea cursei dinspre Luton şi primul zbor spre Bucureşti. „Cursele tur-retur sunt legate. Nu avea ce să vină de la Londra, pentru că nu plecase nimic spre Luton, iar spre Bucureşti nu avea ce să plece, nefiind niciun avion venit de-acolo”, a precizat Filip.

Ieşenii care vor să asiste la festivitatea de inaugurare a pistei vor trebui să ajungă la Aeroport în jurul orei 9.30, ac­ce­sul spre pistă fiind programat până la ora 9.50. Aeroportul va pune la dis­po­ziţie parcarea proprie. Nu va exista însă nicio cursă de autobuz specială pentru spectatori. În schimb, sunt disponibile autobuzele de pe traseul 50 al RATP. Cursa va pleca la 8.05 din Piaţa In­de­pen­denţei, trecând prin Piaţa Unirii la 8.11 şi prin Târgu Cucului la 8.17.

Slujba de sfinţire a pistei, oficiată în comun de ÎPS Teofan şi PS Gherghel, şi cuvântările celor doi clerici vor avea loc în intervalul 9,50-10,15. Până la 10.40 este programat discursul directorul Aero­por­tului, Marius Bodea, şi prezentarea unui film documentar despre realizarea pistei. Până la 11.20 vor fi ţinute alte discursuri oficiale. Cursa Roma – Iaşi va ateriza la 11.25, momentul fiind transmis în direct pe un monitor instalat în incinta Aeroportului.

Aeronava va fi întâmpinată de o fanfară militară şi va fi „botezată” cu un arc de apă. Aeroportul va fi survolat de un avion ultrauşor, iar încheierea festi­vi­tăţilor se va face printr-un moment artistic.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.