anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

A bătut un om până ce l-a omorât pentru o bere, iar acum s-a săturat de puşcărie

Agresiunea incredibil de violentă a avut loc chiar în zona centrală, pe Independenţei.

GALERIE
Alin Moloman crima
 • Alin Moloman crima
- +

Condamnat la 10 ani de închisoare după ce a ucis în bătaie un om pentru un bidon de bere, un golan se vrea liber. Alin Moloman a cerut revizuirea sentinţei de condamnare, considerând că a fost pedepsit pe nedrept. Motivele de revizuire invocate de Moloman au fost respinse pe rând de magistraţii Tribunalului.

Alin Moloman a fost condamnat, pentru o crimă săvârşită în staţia de autobuz din piaţa Independenţei, de lângă blocul „Carmen”. În noaptea de 28/29 iulie 2018, în jurul orei 2, V.Ţ. mersese la magazinul „Profi” din zonă pentru a-şi cumpăra un bidon de 2,5 litri de bere. Apoi a traversat spre Mitocul Maicilor, mergând spre staţia de autobuz.

Aici a fost abordat de doi indivizi, care i-au cerut să le dea berea. La refuzul bărbatului, cei doi au devenit violenţi, începând să-l lovească. V.Ţ. a fugit, fiind adjuns din urmă în spatele blocului „Carmen”, unde Moloman a început să-l lovească din nou, cu pumnii, în cap şi piept. Apoi, Moloman i-a luat berea şi a plecat. Victima a murit pe 2 august la spital, din cauza multiplelor fracturi costale, plămânii fiindu-i perforaţi. Ucigaşul a fost identificat cu ajutorul administratorilor magazinelor din zonă, care l-au recunoscut din imaginile suprinse de camerele video. Pedeapsa stabilită de judecători a fost minimă, luându-se în calcul faptul că Moloman nu intenţionase să ucidă, dar şi numeroasele internări ale acestuia la Socola.

În cererea de revizuire, Moloman a afirmat că nu-l lovise pe V.Ţ. atât de puternic încât să-l ucidă, şi că nu doar el lovise victima, ci şi R.P., împreună cu care atacase. Victima se ridicase şi plecase pe picioarele ei. În plus, în cauză nu fusese audiat un martor care ar fi putut arăta că victima a plecat pe propriile picioare. Conform legii, dacă cererea de revizuire este încuviinţată, hotărârea atacată se modifică, în tot sau în parte.

retenţia că loviturile nu fuseseră foarte puternice fusese deja analizată în timpul procesului iniţial şi fusese respinsă. Imaginile video erau clare, iar autorul, perfect vizibil. Victima fusese lovită puternic în faţă, căzuse peste o platformă de beton, iar Moloman o mai loveşte cu putere de câteva ori în piept. Coastele fracturate corespundeau locului în care V.Ţ. fusese lovit. Nimeni nu contestase că V.Ţ. reuşise să plece singur, dar faptul era irelevant. Judecătorii nu au găsit în cerererea de revizuire niciun element necunoscut de magistraţii care analizaseră cazul. Ca urmare, cererea lui Moloman a fost respinsă.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.