anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

VIDEO&FOTO: PANICĂ după o alertă cu bombă la Tribunal. Nicio pistă momentan

GALERIE
Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (1)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (2)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (3)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (4)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (5)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (6)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (7)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (8)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (9)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (10)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (11)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (12)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (13)Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (14)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (1)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (2)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (3)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (4)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (5)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (6)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (7)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (8)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (9)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (10)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (11)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (12)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (13)
 • Alerta cu bomba. foto Andrei Disca (14)
- +

Un telefon anonim anunţa un colet suspect ieri dimineaţă, clădirea fiind evacuată imediat. O maşină având lipite afişe de protest la adresa autorităţilor le-a atras atenţia poliţiştilor. S-a dovedit însă că originalul protestatar nu avea legătură cu incidentul.

O alertă cu bombă a pus pe jar ieri autorităţile ieşene, dar şi nervii şoferilor, circulaţia din zona Târgu Cucu fiind blocată zeci de minute. Dimineaţă, în jurul orei 9.30, poliţiştii au primit un apel de pe un număr de mobil din reţeaua Orange în care un bărbat anunţa că „un prieten“ ar fi uitat „un colet“ în interiorul Palatului de Justiţie. În câteva minute, poliţiştii au delimitat trotuarele din zonă, iar circulaţia a fost îngustată la un singur fir, formându-se ambuteiaje. 

Totodată, avocaţii, judecătorii şi justiţiabilii au fost evacuaţi de poliţiştii pirotehnişti, iar clădirea a fost luată la controlat cu sisteme speciale. După 40 de minute, poliţiştii au părăsit zona deoarece nu au găsit niciun colet suspect.

Totuşi, poliţiştii criminalişti au controlat şi un autoturism Volkswagen parcat în spatele Palatului de Justiţie cu mai multe afişe lipite pe geamurile din interior. Pe afişe scria „Guvernanţii, Magistraţii, Justiţia, poliţia sunt duşmanii poporului. Deşteaptă-te române!“. În urma cercetărilor făcute de poliţie a rezultat că maşina Volkswagen aparţine unui localnic din Cotnari ce nu părea să aibă legătură cu telefonul anonim.

Poliţiştii au precizat că, în acest caz, sunt făcute cercetări pentru identificarea apelantului care a alertat fals autorităţile cu privire la ameninţarea cu o bombă.

„Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul şi tragerea lui la răspundere“, a precizat Anca Vîjiac, ofiţer în cadrul Poliţiei.

Pe de altă parte, proprietarul maşinii cu afişele de pe geam a precizat poliţiştilor că a postat acele mesaje datorită unor nemulţumiri cu privire la mai multe soluţii date de către judecători, el dovedindu-se în final că nu avea legătură cu ameninţarea cu bombă care se afla în desfăşurare în acel moment.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.