Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

„Bombardier” oprit pe europeană după apel la 112: „Schimbă delirant benzile”

GALERIE
sofer beat
  • sofer beat
- +

Teribilistul inconştient, oprit la Podu Iloaiei, nici măcar nu avea dreptul legal să fie la volan.

După ce a băut două zile la rând cu un prieten, un ieşean s-a urcat la volanul BMW-ului, ieşind pe drumul european. Un partener de trafic a sunat de trei ori la 112 pentru a solicita oprirea şoferului care „schimba delirant benzile”. Teribilistul a fost oprit în cele din urmă la Podu Iloaiei, poliţiştii constatând că nici măcar nu mai avea dreptul să conducă.

În seara zilei de 31 iulie anul trecut şi în după-amiaza zilei următoare, Georgel Dumitriu băuse acasă, la Vlădiceni, cu un prieten, Ş.A.H. Conform declaraţiilor ulterioare ale acestuia, în jurul orei 16.30 Dumitriu s-a urcat la volan, rugându-l să-l însoţească până la Roman, la o prietenă. Automobilul a trecut prin Iaşi, apoi prin Leţcani, unde traseul sinuos al automobilului a atras atenţia altui şofer, aflat la volanul unui Ford. Acesta a sunat la 112, pentru a anunţa prezenţa în trafic a unui şofer probabil băut. La scurt timp, apelantul a revenit şi a precizat că văzuse din nou BMW-ul în parcarea staţiei Lukoil din Podu Iloaiei. În cele din urmă, BMW-ul a fost oprit în centrul oraşului, în dreptul magazinului Stratex. Aici a oprit şi şoferul Fordului, care a relatat poliţiştilor că el sunase de trei ori la 112, indignat de modul haotic în care şofa Dumitriu, schimbând fără rost banda de circulaţie şi fără să se asigure.

Examenul toxicologic avea să evidenţieze o alcoolemie de 2,24‰ în sânge. Dumitriu nu avea documentele obligatorii asupra sa, iar după verificări poliţiştii au constatat că nici nu putea să le aibă. Permisul de conducere îi fusese reţinut pe 19 iunie, când o patrulă de frontieră îl depistase la volanul BMW-ului, tot băut, pe raza comunei Ţuţora.

În faţa anchetatorilor, Dumitriu a menţionat alt motiv pentru care se urcase băut la volan faţă de cel menţionat de Ş.A.H. În varianta lui Dumitriu, fusese sunat de sora sa din Târgu Frumos, care avea o urgenţă, în sensul că trebuia să-şi recupereze un bagaj. Această diferenţă nu a avut relevanţă pentru judecătorii, cărora le-au fost suficiente datele cunoscute deja. Dumitriu nu se afla la prima abatere de la legislaţia rutieră şi nici măcar nu era singurul fel de abatere săvârşită. Dumitriu era cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat pentru infracţiuni contra patrimoniului şi condamnat cu executare. Fusese eliberat condiţionat în octombrie 2020.

Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie, interzicându-i totodată să se mai urce la volan timp de 4 ani după eliberare. Sentinţa nu este încă definitivă, Curtea de Apel urmând să se pronunţe la sfârşitul lunii martie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri