anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

COMUNICAT DE PRESA

„Brăduțul de Crăciun” a ajuns anul acesta în casele a 500 de copii

GALERIE
bradut Craciun
 • bradut Craciun
- +

Proiectul Rotary Club Iași Curtea Domnească este la cea de-a șaptea ediție, iar în acest an s-a extins, ajungând atât în localitatea Fâstâci, cât și în Țibana și în cele două sate Medeleni din România și Republica Moldova. Proiectul a fost lansat și coordonat din anul 2015 de Florin Mindirigiu, membru Rotary Club Iași Curtea Domnească, fiind preluat și dezvoltat anual cu sprijinul membrilor clubului, a donatorilor și a altor parteneri. Valoarea cumulată a donațiilor în cei 7 ani de proiect a depășit suma de 30.000 de euro, banii provenind exclusiv din fonduri private.

 

Peste 500 de copiii din mai multe localități din județul Vaslui, Iași și din Republica Moldova vor întâmpina în acest an sărbătorile cu mai multă bucurie. Demarat în anul 2015, proiectul „Brăduțul de Crăciun” al Rotary Club Iași Curtea Domnească a fost extins în acest an, prin contribuția atât a membrilor clubului, cât și a două unități de învățământ private din Iași: Școala Gimnazială „EuroEd” și Școala și Grădinița „Hänsel und Gretel”.

Prima oprire a „Brăduțului de Crăciun” a avut loc în satul Fâstâci, la Școala Gimnazială „Cezar Botez” din localitate, acolo unde au fost oferite cadouri celor 250 de copii care învață în unitatea de învățământ. Pachetele de tip „ShoeBox” au inclus dulciuri, fructe, dar și peste 200 de cărți donate de către membrii clubului Rotary Curtea Domnească. Totodată, membrii clubului au oferit familiilor nevoiașe din comunitate mai multe pachete cu alimente de strictă necesitate.

A doua oprire a avut loc la Țibana, la Școala Generală din localitate, unde reprezentanții „EuroEd”, împreună cu Rotary Club Iași Curtea Domnească au oferite mai multe cadouri elevilor din această unitate.

Ultima oprire va avea loc în cele două sate din Medeleni, aflate pe cele două laturi ale Prutului, în România și Republica Moldova, acolo unde vor fi duse copiilor 100 de pachete oferite de echipa Școlii și Grădiniței „Hänsel und Gretel”.

„Proiectul Brăduțul de Crăciun a fost început în anul 2015 și ne bucură să putem observa, de la an la an, progresele pe care copii sprijiniți de clubul nostru le înregistrează. Este și motivul pentru care am decis să extindem acest proiect cu noi acțiuni care să sprijine școala și elevii din această comunitate”, spune Dan Zaharia, președinte Rotary Club Iași Curtea Domnească în mandatul 2021 - 2022.

Anul viitor, inițiatorii proiectului își propun să organizeze prima ediție a Zilei Porților Deschise la Școala din Fâstâci, cu participarea unor rotarieni, profesioniști și lideri în domeniile lor de activitate care să le vorbească și să îi inspire pe copii din localitate.

Totodată Rotary Club Iași Curtea Domnească își propune să amenajeze un laborator de Informatică în școală, oferind calculatoare și alte echipamente tehnice. Tot anul viitor, membrii Rotary vor dona și alte cărți bibliotecii școlii, volumele urmând a fi oferite în funcție de grupele de vârstă care studiază în unitatea de învățământ (preșcolar, primar și gimnazial).

Mai multe despre proiectele Rotary Club Iași Curtea Domnească aici: https://rotaryiasicurteadomneasca.ro/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.